El Departament de Salut de Manises analitza els problemes de creixement i pubertat en menors

El Departamento de Salud de Manises analiza los problemas de crecimiento y pubertad en menores
El Departamento de Salud de Manises analiza los problemas de crecimiento y pubertad en menores

Post també disponible en: Castellano

El Departamento de Salud de Manises analiza los problemas de crecimiento y pubertad en menores.
El Departament de Salut de Manises analitza els problemes de creixement i pubertat en menors.

Pediatres Endocrins de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete es reuneixen a l’Hospital de Manises per abordar casos d’especial complexitat en trastorns de creixement i desenvolupament puberal

S’ha destacat la importància de donar a conèixer la forma clàssica de la hiperplàsia suprarenal congènita, patologia que pot suposar un risc vital en casos de descompensacions en menores

L’Hospital de Manises ha acollit la jornada semestral celebrada pel Grup Valencià Murcià Manchego d’Endocrinologia Pediàtrica (GVMMEP), una trobada de treball que els pediatres endocrins d’hospitals de tota la Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete, mantenen dues vegades l’any. “L’objectiu d’aquestes reunions és posar en comú casos clínics de difícil diagnòstic, compartir les últimes innovacions i investigacions i abordar noves estratègies per al tractament de malalties del sistema endocrí, com la diabetis, la talla baixa, els trastorns de la pubertat o l’ hipotiroïdisme “, ha explicat l’actual Coordinador del Grup, Dr. Miguel Ángel Fuentes, pediatre endocrinòleg de l’Hospital General d’Elx.

Així, durant aquesta trobada, la doctora Lorea Ruiz, responsable de la Unitat d’Endocrinologia Pediàtrica de l’Hospital General d’Alacant, ha abordat les causes i tractament de la talla baixa, un dels principals motius de consulta i preocupació familiar en endocrinologia pediàtrica. Per la seva banda, el cap del servei de Pediatria de l’Hospital d’Elda, Dr. Fernando Aleixandre, ha exposat una ponència sobre la hipercalcèmia greu, patologia que pot derivar en errors de creixement, alteracions òssies i metabòliques i problemes renals. Des de l’Hospital General d’Albacete, la Dra Marta Pareja ha explicat un cas de telorragia en el lactant.

Finalment, la Dra Inés Costa, Cap de Servei de Pediatria i responsable de la Unitat d’Endocrinologia Pediàtrica de l’Hospital de Manises, ha exposat un cas de pubertat precoç el diagnòstic final va ser una forma clàssica d’hiperplàsia suprarenal congènita. La doctora ha alertat de la importància de donar a conèixer aquesta patologia i com actuar davant descompensacions. “Es tracta de nens que tenen de base un dèficit de cortisol i que habitualment es el aportem en el seu tractament diari, però que en casos de situacions d’estrès com febre alta, gastroenteritis o quan es sotmeten a cirurgia, han de portar de manera preventiva dosi més elevades, ja que en cas contrari es poden descompensar i posar-se molt malalts. És fonamental que tant els familiars com els metges que atenen a aquests nens coneguin la malaltia i com actuar “ha assenyalat la Dra. Costa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*