Concentracions, xerrades, tallers i jornada esportiva marquen un mes ple d’actes reivindicatius en defensa del Dia Internacional de la Dona a Bunyol

Concentraciones, charlas, talleres y jornada deportiva marcan un mes plagado de actos reivindicativos en defensa del Día Internacional de la Mujer en Buñol.
Concentraciones, charlas, talleres y jornada deportiva marcan un mes plagado de actos reivindicativos en defensa del Día Internacional de la Mujer en Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Concentraciones, charlas, talleres y jornada deportiva marcan un mes plagado de actos reivindicativos en defensa del Día Internacional de la Mujer en Buñol.
Concentracions, xerrades, tallers i jornada esportiva marquen un mes ple d’actes reivindicatius en defensa del Dia Internacional de la Dona a Bunyol.

Fins al 29 de març l’Ajuntament, els col·legis públics i la societat civil clamen la fi de la desigualtat entre homes i dones

Les Regidories d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Cultura, Benestar Social i Esports de l’Ajuntament de Buñol, els col·legis públics, Escola Popular d’Adults, Associació d’Ames de Casa, Mans Unides i el Moviment de Dones Democràtiques, s’han unit un any més per preparar un ampli programa reivindicatiu pel Dia Internacional de la Dona del 8 de març.

Maria Álvarez, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Bunyol, fa una crida perquè aquest 8 de març les dones de tot el món, “assistim a la vaga feminista, i no podem fallar”. Continua dient: “cada 8 de març ens vam unir per defensar els nostres drets conquistats. Darrere de nosaltres hi ha milers de dones activistes, sufragistes i sindicalistes. No obstant això sabem que no n’hi ha prou, que queda molt per fer i que nosaltres hem de seguir lluitant. Exigim plena igualtat de drets i condicions de vida. Per això, companya, veïna, germana, amiga, anem a fer-nos veure i sentir. Per això company, veí, germà, amic, ajuda’ns en la nostra lluita “.

Els actes en pro del dia internacional de la dona porten un any més a l’Ajuntament de Bunyol a unir les seves forces entre col·lectius, societat civil, col·legis públics i regidories per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Els actes organitzats per l’Ajuntament van arrencar el passat divendres amb el monòleg de Maria Joan i Pepa Cases, amb motiu de la XV Circuit Cafè Teatre, que va concloure amb aquesta actuació i que al seu torn va retre homenatge a totes les regidores que han fet possible legislatura després legislatura continuar aquest gran projecte pels joves i el teatre de carrer. Va ser a la sala el Mercat.

Els actes continuen aquest dijous 28 amb la inauguració d’una exposició de treballs realitzats pels alumnes dels diferents tallers de l’Escola d’Adults de Bunyol. Serà en l’EPA a les 18h i es podrà degustar dolços a càrrec d’alumnes de l’escola.

El dissabte 2 i diumenge 3 de març IV Jornada Esportiva de la Dona a la Poliesportiu del Planell durant tot el dia de dissabte i el matí de diumenge. Hi haurà fitness, gimnàstica rítmica, futbol sala, handbol, pàdel i masterclass de diverses modalitats. Aquesta jornada està organitzada per la Regidoria d’Esports.

Dimarts 5 de març es degustaran plats precuinats, acompanyats d’una xerrada sobre nutrició saludable a càrrec de l’equip de R + D de Plats Tradicionals. Serà a la Sala El Mercat a les 17h. Està organitzat per l’Associació d’Ames de Casa de Bunyol.

El dimecres 6, dues activitats: Un taller de cuina sobre tapes a càrrec d’Emilio Díaz i Rosa Tarazona a l’EPA a les 17h; i a aquesta mateixa hora, també a l’EPA, un recital de poesia organitzat per l’Associació d’Ames de Casa de la localitat.

El dijous 7 un xou al Palau de la Música a les 19h. Entrada gratuïta. Jimena Cavalletti presenta “Metxa show you”. Un programa televisiu d’entreteniment. Una dona antidepressiva, extrema, rockeramente tendra, una diva de diferents èpoques convivint en l’insòlit amb els seus fidels companys; una bateria, un telèfon i l’èxit. Està disposada a donar la vida per l’alegria universal. Acte organitzat per la Regidoria de Benestar Social i el SARC de la Diputació. També aquest mateix dia marató de parxís al local de les Ames de Casa, a les 17h.

El divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, se celebrarà un dinar en Venda Pilar a les 14.30h. Tots els que vulguin assistir han de comprar el seu tiquet al local de les Mestresses de casa fins el proper 6 de març. Organitza també aquest acte l’Associació d’Ames de Casa de Bunyol. Abans d’això, a les 12h la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Moviment de Dones Democràtiques organitzen una concentració a la plaça del Poble, on es llegirà un manifest.

A la tarda, a les 18h des del carrer Colom de València arrencarà la Manifestació, igual que en nombroses capitals d’Espanya i del món. Es posen autobusos per poder assistir a la de València des de Bunyol.

Tot i que els actes reivindicatius no acaben aquí. Dissabte 9 a les 12h a la Biblioteca Municipal de Bunyol s’organitza un contacontes que tracta conceptes d’igualtat de gènere anomenat El cofre de la Igualtat, a càrrec de Remombori cultural. També, a les 16h hi haurà exhibició de zumba per Andrea Fernández a la Plaça Ventas. Serà gratuït.

El dimecres 13, una xerrada anomenada “Les quatre fases del cicle menstrual: dons i saviesa” a càrrec de Guadalupe Prim. Serà al Museu de la Tomatina a les 19h. Acte organitzat pel Moviment de Dones Democràtiques de Bunyol.

Divendres 22 a la Sala Raga, Set Aigües Teatre organitza l’obra “Frida Kahlo” a les 20h. L’entrada és gratuïta. I el divendres 29 al Palau de la Música a les 18h Manos Unidas organitza una desfilada d’indumentària interior regional i local de dones del S. XXI.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*