Comença a Xest la quarta edició del Gran Joc dels Escacs

Post també disponible en: Castellano

600 alumnes i alumnes hauran participat en el projecte durant els seus primers quatre anys de camí

Dilluns passat, 15 d’octubre, començava la quarta edició del Gran Joc dels Escacs, una iniciativa del president del Club d’Escacs de Xest, José Miguel Martino, que ha aconseguit portar a les aules una reeixida proposta didàctica basada en els escacs, amb la qual els i les escolars aprenen valors, estratègia i reforcen els continguts del curs.

“Hem començat la primera ronda del joc amb moltíssima il·lusió, totes les persones implicades estem entusiasmades davant aquesta nova edició que acaba de començar”, assenyala Martino. “Els escacs funciona com una eina molt potent per a la integració. Aquí juguen tots i totes contra tots i totes, independentment del seu nivell, i la veritat és que és difícil no creuar unes paraules amb un company o companya amb el qual estàs assegut cara a cara compartint tauler durant mitja hora “.

En total aquest any hi haurà 19 rondes, amb 19 preguntes que resoldre i 38 partides. La frase de la setmana que ha donat peu a la primera ronda ha estat el proverbi xinès: La vida és com un joc d’escacs, canviant en cada moviment.

“Els Escacs és conegut com el noble joc i està demostrat que ajuda al desenvolupament integral de la persona, fomenta valors ètics i cívics, ens ensenya a respectar normes i valorar al contrari, educa en l’autocrítica, en el control de la impulsivitat i en fer front a situacions adverses, a més de fomentar la reflexió, afavorir l’autoestima i incitar a la superació personal: com més saps, més vols conèixer “, apunta la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. “Per tot això, des d’aquesta regidoria seguirem donant suport a aquesta magnífica iniciativa de José Miguel Martino, professor de professors i professores i creador del” Gran Joc dels Escacs “. Així mateix vull felicitar a tot el professorat que s’ha implicat en aquest projecte i animar totes les escoles a participar-hi “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*