Fotogaleria: Emotiva obertura de la XXII Mostra de teatre no professional de Xest amb un homenatge al director Francisco Sánchez

La concejala de Cultura, Mª Ángeles Llorente, también quiso de dedicar unas palabras a Francisco Sánchez.
La concejala de Cultura, Mª Ángeles Llorente, también quiso de dedicar unas palabras a Francisco Sánchez.

Post també disponible en: Castellano

La concejala de Cultura, Mª Ángeles Llorente, también quiso de dedicar unas palabras a Francisco Sánchez.
La regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, també va voler de dedicar unes paraules a Francisco Sánchez.

Dissabte passat, 20 d’octubre, el teatre Liceu va obrir les seves portes per a albergar la vintè segona edició de la Mostra de Teatre No Professional de Xest, que es va inaugurar amb una representació especial a càrrec de Faràndula Teatre, amb la qual van homenatjar a Francisco Sánchez , director de la companyia en nombroses obres.

El públic va poder gaudir i emocionar-se amb un original muntatge amb el qual l’agrupació teatral va representar alguns dels moments més entranyables i divertits viscuts durant el seu recorregut, intercalats amb fragments d’algunes de les gravacions de les obres dirigides per Sánchez.

“Hem volgut retre homenatge a un amic que ha mantingut ininterrompudament, any rere any, l’activitat artística i creativa d’aquesta associació des dels seus inicis”, apuntaven des Faràndula. “Per això, pensem que podia ser una bona idea fer un muntatge a partir de la recreació d’una trobada dels companys i companyes del grup a la sala d’assajos, per tal de compartir amb els espectadors i les espectadores nostres records i vivències , a través d’un divertit recorregut temporal per les obres dirigides pel nostre estimat director “.

En acabar la representació, els actors i actrius en escena van demanar a Francisco Sánchez que pugés a l’escenari amb ells i elles, fent-li un gest de complicitat amb la frase mítica del director que va donar títol a la representació: “D’ei pa ‘dalt el que vulgues . Sánchez, molt emocionat, va rebre l’afecte i els afalacs dels seus companys i companyes davant l’aplaudiment del públic, mentre apuntava: “Jo sense ells no sóc res”.

La regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, també va voler de dedicar unes paraules a l’homenatjat. En nom de l’Ajuntament vull agrair a Francisco seva inestimable tasca en la promoció de la Cultura de Xest, el seu poble, i reconèixer la seva dedicació i esforç, així com els valors que ha transmès a les persones que han tingut la sort de conviure amb ell . A més, per part de l’Ajuntament se li va fer entrega d’una placa, un llibre i un trofeu de la Mostra personalitzat al millor director.

Sobre Francisco Sánchez

Francisco Sánchez, conegut pels seus amics i amigues com el “Tona”, és pintor de professió i director de teatre per vocació, al que cal sumar la seva faceta de músic, sent membre de la Banda “La Lira” durant 45 anys. Abans del naixement de Faràndula Teatre va ser membre del grup Gest muntant obres de Buero Vallejo, com “Matinada”, o d’Alejandro Casona, com “La nostra Natacha” i “La Casa dels set balcons”, sent aquesta última portada per Faràndula de nou a escena el 2007. També va escometre el muntatge de “la casa de Bernarda Alba”, donant a un home el paper d’una de les dones de l’obra, la criada de Bernarda, “la Poncia”. Amb Faràndula ha dirigit una quinzena d’obres, entre elles conegudes comèdies com “Els Cacics”, de Carlos Arniches; els drames d’Arthur Miller “Tots eren els meus fills” o “Les Bruixes de Salem”; o “Les Menines”, de Buero Vallejo, algunes d’elles representades per tota la comarca.

La Mostra continúa
Diumenge, 21 d’octubre, va tenir lloc l’obra Hècuba, una versió de la tragèdia grega d’Eurípides, portada a escena per l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant, que va posar l’accent en les dones que han patit i segueixen patint les guerres.
· Properes obres:
Diumenge 28 d’octubre · TR3S. Cia. Zorongo teatre.
Dissabte 3 de novembre · Musical Mamma Mia. Cia. Al Compàs.
Diumenge 4 de novembre · Colom. Cia. UGTeatro.
Diumenge 11 de novembre · Bales sobre Broadway. Cia. Crida teatre.
Diumenge 18 de novembre · El cavaller Olmedo. Cia. Carpe Diem.
Diumenge 25 de novembre · Entre llençols camina el joc. Cia. Exklafido teatre.
diumenge 2 de desembre · Les ferides del vent. Cia. Stres de Quatre.
diumenge 9 de desembre · Spot. Cia. Plateatro Xest.Totes les representacions tindran lloc al Teatre Liceu a les 19 hores.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*