L’Ajuntament i les falles de Xest se sumen al projecte “Per unes falles sostenibles”

Una imagen de la localidad de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Una imagen de la localidad de Cheste.
Una imatge de la localitat de Xest.

La falla Indústria i Comerç i la Falla Barri de L’Alegria de Xest, amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’han sumat al Pacte per a la Sostenibilitat de les Falles, impulsat per la Diputació de València i la Conselleria de Medi Ambient.

Aquest pacte s’insereix dins d’un projecte que persegueix complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, així com aconseguir millorar la gestió ambiental de la festa en tots els entorns en què impacta, impulsar la sensibilització i la conscienciació de tots els membres de les comissions falleres, posar en marxa modalitats de consum més sostenibles i divulgar la sostenibilitat de les Falles entre visitants i turistes.

“Des de l’Ajuntament donem suport a la adhesió de les nostres falles al pacte i participarem activament en el compliment del compromís que han adquirit. Per començar, durant aquestes festes, instal·larem prop dels els casals fallers contenidors de reciclatge de vidre i plàstic i col·laborarem en les accions de conscienciació i sensibilització que es realitzin “, ha declarat la regidora de Festes, Carme Prim. “Una altra de les mesures que anem a implantar durant la celebració de les Falles 2019 a Xest és la reducció d’envasos de plàstic. Per a això, anem a lliurar a les comissions de Xest gots de plàstic dur reutilitzables, amb la finalitat que la gent conservi el seu got tota la nit o fins i tot, totes les festes “.

Paral·lelament, el pacte per la sostenibilitat de les Falles pretén estudiar l’impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental, tant a la ciutat de València com en els municipis de les comarques valencianes que les celebren. Aquesta informació servirà per disposar d’una diagnosi global a partir de la qual determinar mesures, actuacions i processos de millora per beneficiar la festa en el seu conjunt, mitjançant un pla d’acció o pla estratègic de les Falles.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*