El Bosc i l’actor Imanol Arias presenten la primera urbanització cardioprotegida de la Comunitat

Imanol Arias acudió al evento como padrino de la ONG AIZAN, encargada de la formación homologada necesaria para el uso de los desfibriladores automáticos
Imanol Arias acudió al evento como padrino de la ONG AIZAN, encargada de la formación homologada necesaria para el uso de los desfibriladores automáticos

Post també disponible en: Castellano

Imanol Arias acudió al evento como padrino de la ONG AIZAN, encargada de la formación homologada necesaria para el uso de los desfibriladores automáticos
Imanol Arias va acudir a l’esdeveniment com a padrí de l’ONG AIZAN, encarregada de la formació homologada necessària per a l’ús dels desfibril·ladors automàtics

La Ciutat Residencial El Bosc i l’actor Imanol Arias van presentar el projecte “La Urbanització El Bosc té cura del teu cor”, un projecte pel qual s’ha convertit en la primera urbanització cardioprotegida de la Comunitat Valenciana, en ubicar 8 desfibril·ladors amb l’objectiu de donar servei als veïns de la urbanització i voltants, en el cas que es produeixi una emergència cardiovascular.

A l’acte van assistir autoritats locals dels municipis entre els quals es troba ubicada la Ciutat Residencial, així com representants de clubs esportius, de l’Institut Valencià del Cor, de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva i veïns de la urbanització.

Durant la presentació del projecte, el president de la Ciutat Residencial El Bosc, el Dr. Juan Cañizares, va detallar la ubicació dels desfibril·ladors automàtics, distribuïts en columnes fixes degudament senyalitzades i en les unitats mòbils de seguretat de la urbanització, tenint en compte la dispersió geogràfica de la població, els temps d’accés a cada un dels desfibril·ladors i la població de risc de la ciutat residencial.

“Amb aquest projecte tractem de garantir la seguretat i millorar la qualitat de vida dels veïns del Bosc i d’urbanitzacions confrontants. El nostre major èxit seria no haver d’utilitzar mai un d’aquests desfibril·ladors o en el cas d’haver de utilitzar-los alguna vegada, aconseguir salvar una vida. Amb això, el projecte ja hauria valgut la pena “, va destacar el president del Bosc.

Per la seva banda, l’actor Imanol Arias va acudir a l’esdeveniment com a padrí de l’ONG AIZAN, encarregada de la formació homologada necessària per a l’ús dels desfibril·ladors automàtics, tant per part del personal que treballa en la urbanització com dels veïns.

En aquest sentit, Imanol Arias va mostrar el seu reconeixement a les persones que han posat en marxa aquest projecte, va posar de manifest la importància de la formació per sentir-se amb la capacitat de poder salvar una vida i va destacar la feina de la sanitat pública valenciana en la lluita contra la mort sobtada.

L’ONG AIZAN neix amb l’objectiu de formar i conscienciar la població sobre la importància de saber realitzar una maniobra de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Per a això, està realitzant xerrades, tallers i cursos teòric pràctics, gratuïts i homologats, dirigits al personal de les instal·lacions de la urbanització El Bosc així com als veïns, inclosos nens a partir de 5 anys, amb la finalitat de formar a la població sobre com detectar una parada cardíaca, activar els serveis d’emergència, iniciar compressions toràciques de forma precoç i efectiva, així com aprendre el funcionament dels DEA.

Per la seva banda, Claudia Naldi, presidenta de l’ONG AIZAN, va destacar el compromís de la Junta Directiva de la Urbanització amb els veïns del Bosc i la solidaritat d’aquests amb les urbanitzacions properes, en posar a la seva disposició els elements i la formació necessària per a la realització d’una maniobra de realització cardiopulmonar i convertir així la zona en cardio protegit

Segons les estimacions, a Espanya, cada 3 hores i 40 minuts, mor una persona ennuegada i cada any, més de 30.000 persones moren per una aturada cardíaca. Les probabilitats de sobreviure a una aturada cardíaca extrahospitalària oscil·len entre el 5 i el 10 per cent, de manera que una atenció primerenca i eficaç és fonamental per augmentar la taxa de supervivència.

Ciutat Residencial El Bosc

La Urbanització El Bosc està situada a la confluència dels termes municipals de Chiva, Godelleta i Torrent, encara que la major part de la seva superfície s’enclava en el terme municipal de Chiva.

A la Ciutat Residencial viuen assíduament més de quatre mil persones de diferents nacionalitats i ocupa una extensió de 1.847.493 metres quadrats, entre els quals troben ubicades diferents instal·lacions esportives, dins d’un entorn de vegetació on es fusionen convenientment habitatges, respectant l’entorn natural i el medi ambient.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*