L’Ajuntament de Xest restaura la seua façana

Post també disponible en: Castellano

Tras un mes de intervenciones, la fachada del Ayuntamiento de Cheste ya luce restaurada y pintada
Després d’un mes d’intervencions, la façana de l’Ajuntament de Xest ja llueix restaurada i pintada

Després d’un mes d’intervencions, la façana de l’Ajuntament de Xest ja llueix restaurada i pintada. Tal com va explicar l’alcalde de Xest, José Morell, les obres a la façana del consistori es van haver de realitzar “per motius de seguretat” i han suposat una inversió de 84.209,03 euros (IVA inclòs), pressupost provinent de la venda de una parcel·la del Parc Empresarial Circuit.

Durant l’últim any, a causa dels forts vents i altres agents climatològics, sobretot les motllures i la cornisa de l’Ajuntament s’havien vist molt afectades, el que havia obligat a col·locar una malla de protecció a la part superior de l’edifici.

“La façana necessitava una intervenció forta, ja que es trobava molt deteriorada, amb risc de despreniment d’enderrocs. L’última restauració important s’havia produït fa 30 anys “, ha apuntat Morell. “Encara que al llarg del temps s’han anat fent petites intervencions, han estat arranjaments temporals que tapaven els desperfectes del moment però que no servien per a reparar-se a fons. Amb els anys han anat aflorant aquestes intervencions parcials de poca durabilitat i, per seguretat, s’ha realitzat una rehabilitació integral, incloent la realització d’un tast muraria per recuperar una tonalitat semblant al color original de la façana en l’any de la seva construcció, en 1906 “.

Segons han informat des del departament d’urbanisme del consistori, la Direcció General de Patrimoni requeria que es realitzés aquesta tast muraria o estudi per obtenir la seqüència estratigràfica dels paraments de l’Ajuntament des de la seva edificació fins a l’actualitat, amb la finalitat de determinar la gamma cromàtica a utilitzar i respectar el color original de l’edifici.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*