Mónica Oltra: “Alboraig es projecta en el mapa de la dignitat i la cultura”

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat 28 de maig a les 18.30 de la vesprada va tindre lloc l’acte d’inauguració de la segona edició del Festival Internacional de Cinema Infantil i Juvenil en el medi rural Pantalla Alboraig. 

A l’arrancada del festival, el principal objectiu del qual és reivindicar l’existència d’oferta cultural diversa i de qualitat en el món rural per a totes les edats, especialment per a xiquets, xiquetes i joves, van acudir a més de les autoritats locals i organització, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i Jesús Martí, Director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

En aquest sentit, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, va reivindicar un oci educatiu “com un espai significatiu en el procés de creixement personal de xiquets i xiquetes, adolescents i joves amb activitats que fomenten valors com la igualtat i la inclusió social”. Així mateix, durant la seua intervenció va destacar com gràcies a aquesta iniciativa “Alboraig es projecta en el mapa de la dignitat i la cultura”.

Per part seua, Paqui Collado, alcaldessa d’Alboraig, va posar de rellevància com des de l’Ajuntament “tenim un somni: el suport a la divulgació de la cultura i que el coneixement afavorisca l’enriquiment dels valors i que contribuïsca a construir una societat més justa i ens allunyen de la intolerància”.

Per segon any consecutiu, la realització d’aquest festival de cinema divers, intercultural i plurilingüe orientat al públic jove fomenta la cultura en espais rurals. Així, abans dels discursos institucionals, van actuar el Grup Musiconnecta i el grup d’Arts escèniques, tots dos, de l’IES La Foia de Bunyol. Posteriorment es va projectar la pel·lícula ‘Els Llops’, de Samuel Kishi Leopo.

Amb la principal intenció de teixir llaços entre les persones i els diferents pobles, s’han previst, a més de la projecció de pel·lícules, una sèrie d’activitats durant tota la setmana, com a tallers relacionats amb el Seté Art, que converteixen a ‘Pantalla Alboraig’ en un espai creatiu i experimental per a explorar idees, preguntes i reflexions compartides que sorgeixen gràcies a l’art del cinema. 

Més informació: https://www.alborache.es/pagina/programa-pantalla-alborache

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*