Coviñas assisteix a la fira internacional de vins ecològics més rellevant d’Europa, Millésime BIO 

Post també disponible en: Castellano

Hui, el celler líder de la DOP Utiel Requena, se situa al capdavant de la producció de vi ecològic a la Comunitat Valenciana amb 2.000Ha de vinya certificada.
Espanya, Itàlia i França representen el 75% de la superfície mundial de vinyes ecològiques certificades.

Grup Coviñas va presentar les gammes de vins i caves Flor de Victo i Autèntic de Coviñas en la fira Millésime Bio que es va celebrar del 29 al 31 de gener a Montpeller.
Millésime BIO és una fira comercial internacional de vins, sidres, cerveses i licors ecològics que se celebra anualment a Montpeller, França. La primera edició es va celebrar en 1993, una llarga trajectòria que ha consolidat a la Millésime BIO com a referent i punt de trobada ineludible entre productors ECO. No en va, en la seua edició 2024 ha comptat amb més de 1.500 expositors i més de 11.000 visitants.
La fira ofereix una àmplia gamma de productes i serveis: tastos, conferències, tallers i un concurs internacional de vins ecològics que suposen una magnífica oportunitat de posada al dia i visibilitat per a productors i consumidors.

Primer productor de vi ecològic a la Comunitat Valenciana
La cinquena part de les vinyes del Grup Coviñas compta amb certificat ecològic. Hui, el celler líder de la DOP Utiel Requena, se situa com un dels grans exponents de la producció de vi ecològic a la Comunitat Valenciana. “La societat és cada vegada més exigent en els seus hàbits de consum; premia les produccions sostenibles i compromeses amb la seua comunitat. D’aquí ve que el vi ecològic estiga experimentant una demanda creixent cada any”, reconeix Patricia Alvarez, Directora de Màrqueting de Grup Coviñas.
Quant a la distribució de les vinyes ecològiques, Espanya, Itàlia i França representen el 75% de la superfície mundial de vinyes ecològiques certificades. Si bé és cert que és França qui lidera l’activitat i marca tendència des de fa anys.
Coviñas, que suposa el major productor de la Denominació d’Origen Utiel Requena, compta amb més de 2.000ha certificades de vinya ecològica. Aquesta és la primera vegada que participa en aquest certamen. Els vins i caves presentats pel celler s’agrupen sota les gammes de Flor de Victo i Autèntic de Coviñas que comprenen vins joves, frescos i fàcils de beure, estil que conquesta al consumidor actual que busca la informalitat i el glop amable a preus raonables. Actualment els mercats amb major demanda de vi ecològic per al celler se situen en centre Europa i el Canadà però, és evident que el consum mundial ha donat un gir quant a responsabilitat i sostenibilitat valorant els productes ecològics que garanteixen el futur dels nostres cultius i que s’evidencia un canvi de portafolio generalitzat. Es preveu un creixement sostingut en aquest segment amb major presència en totes les fires internacionals.

Sobre Coviñas
Grup Coviñas és un grup vinícola nascut a Requena en els anys 60 després de la unió dels viticultors de 10 cooperatives de la zona, amb l’objectiu de potenciar els seus vins i oferir la millor qualitat. En l’actualitat, ostenta una posició de lideratge en la DOP Utiel-Requena, on reuneix més de 3.000 famílies entorn a un projecte comú, el vi, i és propietària de més del 41% de la vinya, adscrit a la DOP UR.
En Coviñas creiem que l’essencial, és simplement extraordinari. Vivim en respecte amb la naturalesa que ens envolta i que retorna l’afecte que rep amb un regal ple de vida i fruits. La nostra font d’aprenentatge és el camp, que porta anys cultivant-nos en els valors més essencials. Portem dècades treballant en sincronia amb el nostre entorn, respectant els seus cicles, valorant la seua diversitat. Hem aprés que som part d’ella i ara tenim una fi comuna.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*