CSIF alerta de falta de llit per a 29 pacients en Urgències a l’hospital de la Ribera i demana reobrir la zona de respiratoris

Post també disponible en: Castellano

El sindicat avisa que la falta d’espai provoca “la saturació d’Urgències” i adverteix del “risc per a usuaris i empleats”

El sindicat CSIF adverteix de la saturació que s’està produint en el servei d’Urgències de l’hospital d’Alzira, en el departament de salut de la Ribera. La central sindical assegura que la decisió de tancar la zona creada per a atendre urgències respiratòries “ha provocat que aquest matí hi hagués 29 pacients a l’espera de llit”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que en la tarda del dilluns la Gerència del departament “va tancar la zona d’urgències respiratòries, que durant la setmana passada havia estat habilitada com a box per a alleujar urgències, ja que compta amb deu llits. Malgrat el seu nom, atenen en ella a pacients no respiratoris. De fet, també s’ha utilitzat com a hospital de dia per a pacients no oncològics”.

El sindicat subratlla que aquesta decisió ha obligat “a triplicar els boxs del servei d’Urgències, en els quals caben 32 pacients, i ha generat que hi hagués a primera hora del matí d’avui 29 persones en espera de llit en planta. A aquesta saturació se suma la falta de privacitat, amb un espai de traumatologia en Urgències separat per un cortina transparent de respiratoris i amb bany compartit amb aquestes dependències”.

El sindicat insta la Gerència del departament de salut de la Ribera “a reobrir immediatament la zona d’urgències hospitalàries per a alleujar la pressió en el servei d’Urgències”. Per a això li demana “que no escatimi ni en espai ni en despeses de personal amb la finalitat de poder oferir l’atenció adequada als pacients i evitar que els professionals sanitaris visquin la situació de pressió laboral que estan suportant en l’actualitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*