CSIF alerta de la “insostenible” situació en Urgències de l’Hospital de La Ribera i exigeix reforços immediats de personal

Post també disponible en: Castellano

El sindicat adverteix dels 22 pacients a l’espera de llit en planta hui i reclama més espai i que els responsables polítics “es prenguen de debò la sanitat”

El sindicat CSIF alerta de la falta de mitjans i de solucions per part de Conselleria de Sanitat davant “la insostenible situació” que pateix el servei d’Urgències de l’Hospital de La Ribera. La central sindical explica que a primera hora d’aquest matí de dilluns hi havia 22 pacients a l’espera de llit en planta.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha participat en la nova concentració que ha tingut lloc aquest matí, entre 9,15 i 9,45 hores, per a reclamar “el bon funcionament de la gestió dels ingressos” i per a recalcar a la direcció del departament de salut que “el servei d’Urgències no és d’hospitalització”, malgrat que els pacients passen nombroses hores en ell a l’espera de ser traslladats a planta a causa de la falta de llits. Una delegada del sindicat ha llegit el manifest reivindicatiu.
CSIF apunta que la situació està desbordada des de fa setmanes sense que des de la direcció del departament s’adopte solucions. Els pacients no caben ni en els boxs d’Urgències. Aquesta circumstància es deu a la falta de llits lliures en planta, on també es reprodueix la precarietat d’efectius. Per exemple, en algunes plantes aquesta última nit hi ha hagut solament un tècnic en cures auxiliars d’infermeria (TCAE) per a atendre una trentena de pacients que necessiten mobilització per a úlceres o canvi de bolquers.
El sindicat insisteix en la complexitat de la situació, ja que el col·lectiu de professionals d’Urgències, a més d’atendre nous ingressos també tracta a pacients que estan en boxs a l’espera de llit en planta. Això significa duplicar la seua labor amb la precarietat d’efectius i mitjans de què disposen.
CSIF recalca que la situació resulta insostenible en el servei d’Urgències pel fet que a l’escassetat de plantilla se suma falta de cobertura de vacants, baixes o reduccions de jornada, cosa que significa una disminució constant d’efectius al llarg del temps. 
La central sindical assenyala que aquesta circumstància de manca de personal deriva en què, per exemple, en torns del servei d’Urgències en els quals hi havia huit facultatius ara hi ha sis. Aqueixa escassetat de professionals en el servei d’Urgències s’estén a Infermeria i a tècnics de cures auxiliars d’infermeria (TCAE), amb escassetat de plantilla per a atendre els diferents torns, igual que a tècnics de raigs, zeladors o personal administratiu. 
El sindicat reclama a Conselleria que escolte les reivindicacions dels treballadors, que han tornat a eixir aquest dilluns a la porta de l’hospital per a denunciar la situació. La central sindical lamenta que la falta de respostes, amb mesures directes, per part de l’Administració comporte una pèrdua de la qualitat assistencial. CSIF subratlla “l’esgotament i impotència de la plantilla” en aquest context de precarietat de mitjans i reclama als responsables polítics que “es prenguen de debò la sanitat valenciana”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*