Fotogalería: Fivamos fusiona a Xest la cultura vinícola i la gastronomia local amb activitats per a tots els públics

Post també disponible en: Castellano

Durant el passat cap de setmana, la plaça Doctor Cajal de Xest es va convertir en un recinte firal amb diferents estands de vi, de gastronomia i trackfoods, per a celebrar la tercera edició de FIVAMOS, la Fira Valenciana del Moscatell impulsada pels Ajuntaments de Xiva, Godelleta i Xest dins del seu projecte conjunt “Circuit de Moscatell”. A més, la Fira va comptar en el seu programa amb actuacions en directe, tastos i activitats infantils.

Acte d’obertura
El divendres, 18 de novembre, es va obrir la Fira amb la presència de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro; el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural i Director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, Rogelio Llanes; l’alcalde de Xest, José Morell; i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Xest, Brenda Jiménez; els qui es van encarregar de tallar la cinta d’obertura al recinte, acompanyats per representants dels ajuntaments de Xest, Xiva i Godelleta. Tot seguit van pujar a l’escenari per a inaugurar la Fira i van realitzar un recorregut per a visitar tots els expositors.

“Després de molta faena d’organització i després de la pausa a causa de la Covid per fi podem celebrar la tercera edició de FIVAMOS, una fira creada per a promocionar i incentivar el turisme local a través del raïm Moscatell i així afermar el coneixement dels seus caldos de la mà dels principals cellers elaboradors, el cultiu dels quals representa el motor econòmic d’aquests tres pobles”, declarava Brenda Jiménez en l’acte d’inauguració. “Gràcies a totes les persones assistents per acompanyar-nos, especialment a la Consellera i a Secretari Autonòmic, que amb la seua presència donen suport a aquest esdeveniment que unifica a poblacions com Xest, Xiva i Godelleta a través de la Ruta Moscatell. També hui comptem amb la presència del Consell Regulador de Vins de València, així com de la de nombrosos regidors i alcaldes de poblacions veïnes. A més, han volgut acompanyar-nos els representants dels cellers, del Consell Agrari i de les associacions de la nostra localitat. Finalment, vull agrair als cellers i expositors gastronòmics la confiança depositada en nosaltres col·laborant amb aquest esdeveniment, així com a totes les persones implicades en què aquesta Fira haja tirat avant”.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica també va dedicar unes paraules, posant en valor la cultura vitivinícola de la zona. “És un plaer vindre a inaugurar aquesta meravellosa fira. Done l’enhorabona a l’organització per impulsar aquest tipus d’esdeveniments tan importants per al sector. Un sector que representa a la Comunitat Valenciana el 1,7 del PIB, dada molt important, i més important encara a les comarques de l’interior; on feu un treball excel·lent, precisament per aconseguir que la gent continue vivint i treballant ací. A més, ens oferiu un bon producte, que gaudim en tota la Comunitat, però també fora d’ella, ja que enguany l’exportació va créixer en un 20%, i això és perquè es tracta d’un producte de la màxima qualitat, que feu entre tots i totes i que compta amb el suport de l’administració”, manifestava la consellera.
Va tancar els discursos l’alcalde de Xest, qui va explicar el recorregut de FIVAMOS i els seus objectius. “Aquest projecte va nàixer en 2018 amb una primera fira a Godelleta, després es va celebrar a Xiva en 2019 i després es va veure interromput per la pandèmia, fins al dia de hui. És un projecte amb vocació de continuïtat, que naix des del convenciment que els tres municipis junts som més que per separat. Ens hem unit per la nostra identitat: el raïm de Moscatell d’Alexandria que es cultiva en aquesta zona i que va arribar a tindre Denominació d’Origen pròpia. Volem compartir el treball realitzat pels agricultors, fomentar el turisme del vi i donar a conéixer els nostres productes locals. És una fira que mescla gastronomia, vi, la música, i fins i tot es planteja amb tallers infantils per a facilitar la conciliació familiar i que arribe a tots els públics”, va declarar Morell. “Vull agrair la labor de la regidoria de Turisme, amb Brenda al capdavant; així com el suport de la regidor de Govern Interior, Talía Roselló; i el treball de tots els tècnics municipals, de la Policia Local i de totes les persones que han col·laborat; als cellers, als representants de la Denominació d’Origen València. A més done les gràcies a les entitats implicades, com són l’Ajuntament de Xiva i de Godelleta. Finalment, vull dedicar un agraïment especial a la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i al secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, pel seu suport i per la seua presència hui ací; i agrair també la presència de regidors de municipis veïns”.

Fira
Durant divendres, dissabte i diumenge, a més de la venda en estands de vi, de gastronomia i trackfoods, es van realitzar tastos, concerts, un monòleg i tallers infantils. La fira va finalitzar amb l’actuació del Grup de danses de Xest.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*