Colectiva27 organitza en el llogaret de Venta Gaeta al costat de l’Ajuntament de Cortes de Pallars el projecte CAMI_N_ART

Post també disponible en: Castellano

Diumenge que ve 27 de novembre en la Rambla dels Gallecs, situada en Venta de Gaeta, llogaret de Cortes de Pallars, l’associació Col·lectiva 27 d’aquest municipi, en col·laboració amb el seu Ajuntament, proposa reaccionar davant l’agressió mediambiental que presenta el seu entorn natural, mitjançant CAMI_N_ART, un projecte transformador artístic en el medi rural.
Aquesta acció buscarà conscienciar, a través de l’art, en la necessitat de cuidar el nostre entorn.
L’acció, consistirà en la creació col·lectiva d’una Ruta d’Escultures entre els participants.
Recorrent la ruta, es recolliran els residus xicotets i, amb els inerts més grans, es faran una sèrie de peces in situ, denunciant amb això, les deixalles que alguns incívics deixen en les sendes i camins. Pretén ser una forma de denúncia, conscienciació i reflexió.
A més de les artistes de C27: Inma Peiró, Tania Ansio, Kita Pardo, Mayte Navarro Golf, Rosa Marín, Ana Tomás i Hope Campos, està confirmada la intervenció de 20 artistes convidats: Ana Veintimilla, Ana Arjona, Uday1973, Daniela Chinchilla, Carlos Llavata, Nacho Ballester, Isabel Folgado, Pepa Del Rosari, Rosángela Aguilar, Carla Masanet, Eva Marín, Illa Climent, Azu Aziaga, Nuria Beneyto, Jesús Joaquín, Sabina Alcaraz, Aitana Cerdán, Carla Camaleónica, Rebeka Catalá i Concha Daud.
Serà una jornada en la qual Colectiva27, l’Ajuntament i les artistes convidades, compartiran gestos com caminar, netejar, recollir, reutilitzar, crear. Accions que porten implícites, dins d’aquest context, la filosofia creativa artística que comparteixen: la sostenibilitat, el paisatge, la cura, la sensibilitat, la instal·lació, la transformació. En definitiva, la cultura de la naturalesa i la intervenció de l’espai com a discurs vivencial i artístic.
Encara que l’Ajuntament, procedeix regularment a la neteja dels paratges, al poc temps es tornen a omplir. Amb aquesta Ruta d’Escultures amb materials abandonats, es pretén donar visibilitat a aquest problema ciutadà, que paratges tan necessaris com La Rambla dels Gallecs pateixen habitualment. Aquesta intervenció pretén servir de crit d’atenció i reflexió davant aquesta mena d’actuacions.
Està prevista una posterior exposició amb els registres fotogràfics de la jornada, així com el trasllat d’algunes de les peces i la neteja de les restes en la Rambla.
Esperem que aquesta acció servisca per a visibilitzar i reivindicar un entorn natural que mereix ser preservat i que, des de la comunitat artística rural, pretenem mantindre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*