La llocalitat acollirà al juliol Pantalla Alboraig, un Festival de cinema infantil i juvenil per a tota la comarca

Post també disponible en: Castellano

El Festival Pantalla Alborache naix amb la pretensió d’estimular la programació de cultura de qualitat per als més joves d’Alborache i també de la resta de la comarca.
En el Festival competiran 7 pel·lícules pels premis i es projectarà 1 més fóra de concurs, en la gala de clausura i lliurament de premis.

L’Ajuntament d’Alborache publica les bases per a la primera edició del Festival de Cinema Infantil i Juvenil Pantalla Alborache, que se celebrarà del 10 al 17 de juliol de 2021.

Amb algunes sorpreses d’àmbit internacional per revelar, Pantalla Alborache es concep com una trobada entre el seté art i els més joves del poble i la comarca, a manera de caixa de ressonància de la producció cinematogràfica de qualitat destinada a xiquets, xiquetes i joves, promovent el coneixement i la circulació de productes d’alt valor artístic, capaços de contribuir a la formació i creixement cultural d’una consciència crítica madura en els joves. Un total de 7 llargmetratges formaran de la secció oficial i competiran pels premis, que atorgaran els jurats compostos per personalitats del món cinematogràfic de l’escena internacional, xiquets i xiquetes de la comarca i les persones assistents a les projeccions.
Podran presentar-se per a competir pels premis de Pantalla Alborache només les pel·lícules produïdes després de gener de 2019 o llançades a partir de juny de 2019, i es donarà prioritat a les pel·lícules sense editar prèviament.

Les pel·lícules hauran d’arribar a l’Ajuntament d’Alborache abans del 3 de juliol i, sota la premissa que la temàtica és lliure, han de ser aptes per a tots els públics. El jurat professional seleccionarà els treballs que entraran a concurs, posant el focus en el tractament de la infància, l’adolescència i la primera edat adulta. Els desitjos, els somnis, els conflictes i les laceracions d’una època immadura, turbulenta i, per això mateix, meravellosa.

L’equip de govern destaca el valor de les zones rurals com a amfitriones culturals de qualitat. “Amb Pantalla Alborache pretenem descentralitzar la gran cultura, acostant proposades de primer nivell internacional als pobles xicotets d’interior com el nostre. Posant als més joves del territori en el centre del Festival estem treballant també de cara al futur, creant nous espectadors que exigisquen qualitat en les propostes culturals de zones rurals d’interior. A més, encara que Pantalla Alborache és un Festival de Cinema Infantil i Juvenil no és excloent, més aviat al contrari, els continguts tindran la capacitat de crear vincles intergeneracionals i provocar converses”.

Bases adjuntes i més informació en www.alborache.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*