El Teatre Liceu de Xest acull un homenatge a Falla i Lorca 

Post també disponible en: Castellano

El Teatre Liceu de Xest ha sigut l’escenari per al concert que va tindre lloc ahir, diumenge 20 de novembre, titulat Retrobament a l’Alhambra, a càrrec de la cantaora Mely Zafra i de la Camerata Manuel Penella, que en aquesta ocasió va tindre com a director convidat a Vicente Gavarda Porras.
“Aquest és un homenatge a la trobada que van tindre a l’Alhambra el poeta Federico García Lorca i el músic Manuel de Falla, on podrem escoltar les cançons amb la lletra de Lorca i la música de Falla”, introduïa la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “La Camerata Manuel Penella és una orquestra de recent formació, amb seu a Godelleta, i compta amb una selecció d’excel·lents músics”.

Durant el concert es van escoltar obres com El café de chinitas, Les morillas de Jaén , Camina Escàndol o l’Amor Bruixot, entre altres.

Camerata Manuel Penella i Mely Zafra
Mely Zafra és una cantaora granadina que es va presentar davant el públic interpretant al Lorca més popular a través de les seues Cançons. Amb aquestes cançons va fer el seu debut amb la Jove Orquestra Simfònica de Granada realitzant una gira per diferents ciutats de França en l’estiu de 2005. Des de llavors són diverses les ocasions en les quals ha sigut requerida per diferents formacions per a interpretar-les. Així, l’any 2012 va actuar amb l’Orquestra Filharmònica Provincial de Granada en els actes del 75 aniversari de la mort del poeta i les va tornar a interpretar en el 80 aniversari al costat de l’Orquestra de Professors del Real Conservatori Superior de Música de Granada, sota la direcció d’Ángel López Carreño; i també ho va fer en 2016 amb l’Orquestra Filarmonía i la Banda simfònica municipal de Guadix, totes dues dirigides per Ricardo J. Espigolares Carrillo. Mely Zafra, de formació vocal clàssica, també ha desenvolupat una notable experiència en el món coral, ja que ha participat en innombrables concerts simfònic-corals sota batutes tan destacables com Pablo Heras-Casado, Jean Jacques Kantorow, Christoph Spering o Harry Christophers, entre altres. Actualment compagina la seua activitat com a soprano solista en el cor de la Basílica de Sant Joan de Déu de Granada amb la labor de docent pertanyent al Cos de Mestres de la Junta d’Andalusia en l’especialitat d’Educació Musical.

Per part seua, Vicente Gavarda Porras ha dirigit l’Orquestra de València, la Euskadiko Orkestra i acumula diversos premis com a director. En l’actualitat, és director titular de la Va unir Musical Centre Històric València (UMCH) i del ensemble FustaVent.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*