Fotogaleria: Xeste celebra unes festes patronals adaptades a la pandèmia

Post també disponible en: Castellano

Xest ha començat la celebració de la festes patronals d’abril, en honor a la Verge de la Soledat. La situació de pandèmia impedeix la realització de les activitats habituals, com a actes taurins, festes de disfresses i paelles, cercaviles multitudinàries o ofrena; però la regidoria de Festes, els Clavaris de la Verge de la Soledat, la Penya Taurina i l’Associació Musical la Lira s’han coordinat perquè l’essència festiva siga present durant aquestes setmanes en la localitat.

Així, dissabte passat, 10 d’abril, els Clavaris van instal·lar a la porta de l’església una imatge de la Verge de la Soledat impresa sobre una lona de gran format perquè els veïns i veïnes que volgueren pogueren fer les seues ofrenes florals, evitant aglomeracions. 

El diumenge, 11 d’abril, Cheste començava el dia amb el tradicional volteig de campanes en honor a la verge i a les 12 hores els seus carrers s’omplien de música amb l’actuació de l’Associació Musical La Lira, que va oferir un concert itinerant per les places del municipi. “Diumenge que ve La Lira repetirà aquest concert i es tornarà a escoltar la característica música de pasdoble que sol acompanyar-nos en els dies de festa”, apunta el regidor, Raúl Mota. “La idea és que els *chestanos i *chestanas gaudisquen dels actes amb total seguretat i que tinguem present el més representatiu de les nostres festes, com hem intentat fer aquest cap de setmana, amb l’ofrena simbòlica, l’actuació de la banda i els focs artificials”.

El Dia de la Soledat va acabar amb les 20 salves d’ordenança i una palmera de focs artificials. “Per sort, la pluja no ha impedit realitzar els actes programats; a més, la participació ha sigut molt bona i la gent ha respectat les distàncies i la resta de mesures de seguretat”, conclou el regidor de Festes. “Agraïsc especialment la col·laboració dels Clavaris 2019 i de l’Associació Musical La Lira, per la seua participació en les activitats d’aquesta finalitat de setmana”.

Pròxims actes

El dimarts, 13 d’abril, la plaça Doctor Cajal albergarà una exposició fotogràfica, a càrrec de la Penya Taurina, per a recordar moments emblemàtics de les festes i s’instal·larà un *cadafal en al·lusió als festejos taurins. 

Els actes culminaran el diumenge, 18 d’abril, amb una celebració alternativa del Dia de la Flor, que comptarà de nou amb la participació de la Lira, amb la realització d’un altre concert en les places de la localitat, a les 12 hores; i amb un homenatge als ramaders en la plaça Doctor Cajal, que serà retransmés en el programa L’hora de Julio Tormo, de la 8 Mediterrani.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*