El PSPV-PSOE de Bunyol commemora el noranté aniversari de la proclamació de la II República

Post també disponible en: Castellano

El pròxim 14 d’abril es complirà el noranté aniversari de la proclamació de la II República. Espanya, tantes vegades ressagada en termes democràtics amb els països del nostre entorn, va viure la il·lusió de construir des del poble, un sistema polític a l’altura dels més avançats del moment. 

Des del principi es va albirar que la tasca d’avançar en drets i llibertats anava a ser àrdua i que aquells que havien ostentat el poder fins llavors, no l’anaven a posar gens fàcil. El colp militar de 18 de juliol de 1936, que desembocaria en una fratricida Guerra Civil, donaria amb el trast d’aqueix intent de sentir-nos orgullosos del nostre país, guanyant la contesa els revoltats l’1 d’abril de 1939 i instaurant un règim on el terror i la repressió, eren pastura del dia a dia, entre aquells que es trobaven entre els perdedors del conflicte bèl·lic. Espanya no va poder recuperar la democràcia fins a la mort del dictador Francisco Franco i l’aprovació de la Constitució de 1978.

Des del PSOE de Buñol, com fem durant els últims anys, volem recordar la proclamació de la II República i sumar-nos a tots els actes que es duguen a terme en la nostra població, sense idealismes que impedisquen poder ser crítics amb ella, però al mateix temps denunciant l’intent per part de la dreta més extrema, d’equiparar a republicans i revoltats, fent gala d’un revisionisme injust que només busca tapar les misèries d’alguns sectors de la societat, que no han de tindre la consciència molt tranquil·la.

El PSOE, com a partit de govern de profundes conviccions democràtiques, sempre tindrà en els valors republicans, uns forts aliats per a construir dia a dia sense descans, una societat més justa, igualitària i en llibertat.

Agrupació Socialista de Bunyol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*