Els brots es desplomen un 78% en l’últim mes en la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

Els casos associats a aquests brots han descendit també en una proporció similar

El nombre de brots notificats en la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 78% des del 12 de març respecte al període immediatament anterior (entre l’11 de febrer i l’11 de març). Els casos associats a aqueixos brots han caigut en una proporció similar, un 70%.

L’enfonsament ha sigut semblant tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit social (-75% i -74%), i més acusat en l’educatiu (-93%), com es recull en la taula adjunta.

Respecte a l’origen, es confirma novament que continuen en primer lloc els brots associats a l’àmbit social, la gran majoria en el context de reunions de familiars i/o amistats.

Quant a localització territorial, no s’aprecien grans diferències entre les províncies de València i Castelló (amb una reducció de -75% i -69% respectivament). La caiguda ha sigut de -87% a la província d’Alacant.

L’avanç en el procés de vacunació i les mesures addicionals de contenció i control de la pandèmia adoptades en la Comunitat Valenciana coincideixen en el temps amb la millora d’aquests indicadors.

Aquestes bones xifres són un motiu d’esperança però, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “no es pot baixar la guàrdia”.

La flexibilització de mesures que ha entrat en vigor aquest dilluns i que afecta reunions socials, hostaleria i restauració, activitats esportives i a visites a les residències de majors immunitzades “són fruit de l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici de tota la ciutadania, i del treball admirable dels i les professionals de la Sanitat. Hem de continuar remant tots en la mateixa direcció per a mantindre’ns en aquesta senda d’estabilitat”.

“Afrontem un repte col·lectiu sense precedents i el comportament individual, com ens està demostrant la pandèmia, no afecta només a qui ho fa, ens repercuteix a tots i totes, tant per a bé com per a mal”, ha assegurat Barceló.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*