CSIF avisa de la “dramàtica situació” en les plantes d’hospitalització de l’hospital de la Ribera i urgeix a reforçar-les

Post també disponible en: Castellano

El sindicat CSIF avisa de la “dramàtica situació” que s’està produint en les plantes d’hospitalització de l’hospital de la Ribera i de l’esgotament del “insuficient” personal que les atén. A més, adverteix de la saturació de el servei d’Urgències, amb esperes d’entre 24 i 48 hores per part dels pacients per ser ingressats en planta. CSIF reclama amb urgència un augment de plantilla. El sindicat lamenta que l’única resposta de Gerència hagi consistit en enviar una notificació exigint la retirada de cartells de denúncia de la situació.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) apunta que “els professionals de les plantes d’hospitalització estan esgotats física, psíquica i emocionalment”. La situació arriba fins a l’extrem que, per exemple, a la planta 5a dreta, una sola tècnica de cures auxiliars d’infermeria (TCAI) atén a les nits a 28 pacients ingressats, dels quals més d’una vintena són dependents o amb mobilitat reduïda i requereixen d’especial atenció.
El sindicat recalca que a la planta 4ª esquerra la situació resulta igualment “insostenible, amb el personal al la vora de l’col·lapse”. CSIF urgeix, en aquesta planta, a la incorporació immediata de cinc TCAEs i dos professionals d’Infermeria; no obstant això, lamenta que, en aquestes circumstàncies i malgrat insistir a la Direcció ia la Gerència de el Departament de Salut, “no han fet res a l’respecte i la situació cada dia empitjora, amb un increment de la càrrega assistencial”. A més, CSIF deplora que l’única resposta de la Gerència hagi consistit en enviar un escrit a l’sindicat demanant-li que retiri els cartells a les plantes en què denuncia la situació.
La central sindical adverteix, a més, de la saturació de el servei d’Urgències, on els pacients esperen entre 24 i 48 hores per a ser ingressats en planta, i en algun cas fins i tot ha superat aquests dos dies. A aquesta situació se suma l’elevat nombre de pacients en espera, que va arribar fins a 40 a finals de la passada setmana.
CSIF reclama que “es reforci el servei d’Urgències amb més professionals de Medicina, Infermeria, TCAEs i zeladors”. La central sindical ha ofert diverses solucions a la Direcció de l’departament, davant la manca de personal en borsa que al·lega, com ampliar a jornada completa, de manera voluntària, a treballadors amb contracte parcial. De la mateixa manera, ha proposat “que s’ofereixi a el personal de Primària la possibilitat de reforçar els serveis de l’hospital retribuint aquesta jornada extra com guàrdia d’Atenció Primària”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*