CSIF demana a Renfe que repose la parada de l’AVE de les 8,10 a Requena i avisa del “perjudici de la supressió per a la comarca”

Post també disponible en: Castellano

El sindicat alerta que aquest tipus de mesures “agreugen el risc de despoblació”.

El sindicat CSIF demana al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i en concret a Renfe, que repose la parada d’AVE-tren Avant en l’estació de Requena de les 8,10. La central sindical assenyala que la seua supressió suposa un perjudici per a treballadors que es desplacen des de València a aquesta comarca en risc de despoblació.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que des de fa escassos dies la possibilitat diària de pujar al tren d’alta velocitat a les 7,50 a València i baixar a Requena a les 8,10 ja no existeix. Els usuaris habituals d’eixe trajecte es veuen obligats ara a recórrer als de les 6,35 o les 10,35 també de la categoria Avant.

El sindicat, que presideix la junta de personal del departament de salut de l’hospital de Requena i té una àmplia implantació en aquesta comarca d’interior, alerta que eixa supressió de parada suposa “un perjudici per a una zona en risc de despoblació i a la qual li costa atraure treballadors que es desplacen des de grans ciutats com València”.

CSIF explica els professionals que viatgen diàriament fins a Requena per a desenvolupar la seua labor a la comarca a penes compten amb alternatives de transport públic. “El tren convencional tarda quasi dues hores i va reduir el seu recorregut fins a Utiel, sense arribar a pedanies que es troben més allunyades d’eixa població”, indica el sindicat.

La central sindical, que subratlla el malestar existent per la falta d’avisos i d’arguments sobre la recent supressió de la parada de les 8,10 d’AVE-Avant, demana al Ministeri de Transports que reconsidere eixa mesura que “perjudica el conjunt d’usuaris que es desplacen des de València a la comarca de Requena i Utiel i agreuja la incomunicació d’aquesta zona de la denominada Espanya buidada”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*