CSIF denuncia la instal·lació de pacients en un corredor sense cortines a l’hospital de la Ribera i urgeix a ampliar espais

Post també disponible en: Castellano

El sindicat lamenta que el departament recórrega a “pegats” en lloc d’aplicar solucions definitives amb reforç de plantilla en totes les categories

Al seu torn l’hospital informa que gràcies a les mesures adoptades, s’està solucionant aquest pic assistencial en el Servei d’Urgències, de manera que, durant el dia de hui, passaran a planta tots els pacients que es trobaven en espera de llit aquest matí

El sindicat CSIF denuncia que la falta d’espai a l’hospital de la Ribera ha provocat que la direcció del centre haja instal·lat, durant unes hores, pacients d’Urgències en un corredor sense els mitjans adequats. La central sindical reclama l’obertura urgent del recinte construït en plena pandèmia per a reforçar el servei d’Urgències i exigeix un increment immediat de personal.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el dilluns van ser atesos 411 pacients en Urgències de l’hospital de la Ribera, a Alzira, i el dimarts va arribar a tractar fins a 372. Aquesta situació es produeix amb escassetat d’espai en plantes per a instal·lar a pacients que requereixen ingrés i amb la zona creada en 2020 per a atendre urgències respiratòries utilitzada en l’actualitat com a hospital de dia, sense respondre a l’ús per al qual es va dissenyar.
El sindicat recalca que aqueixa manca de l’espai suficient va derivar en què ahir hi haguera pacients en llit instal·lats en el corredor que enllaça Urgències amb Consultes Externes. La central sindical lamenta aquesta circumstància, ja que, com a denúncia, “aquest lloc és un corredor d’evacuació sense cortines separadores ni preses d’oxigen, entre altres mancances, a més dels corrents d’aire que pateixen els pacients”.
CSIF considera “inadmissible que la direcció de l’hospital recórrega a pegats en lloc d’aplicar solucions amb les condicions adequades, com la zona d’urgències respiratòries”. La central sindical assenyala que, mentrestant, continua la saturació a l’hospital, amb 19 pacients aquest matí a l’espera de ser ingressats en planta per falta d’espai i amb els boxs duplicats.
La central sindical exigeix que, amb caràcter immediat, s’utilitze la zona d’urgències respiratòries per a la finalitat per a la qual es va crear, i no com ocorre en l’actualitat, que s’empra com a hospital de dia. A més, reclama reforços urgents de personal en totes les categories en el servei d’Urgències i recorda que estan duplicant la seua labor, ja que atén els pacients que arriben i, al mateix temps, als qui estan en boxs durant hores a l’espera de llit lliure en planta.

Comunicat de l’Hospital de La Ribera

En referència al comunicat emés hui per un sindicat sobre les Urgències de l’Hospital Universitari de la Ribera, es vol fer constar el següent:

  1. Tal com ja vam comentar ahir, des de l’inici de setmana s’ha notat un increment de les Urgències ateses a l’Hospital Universitari de la Ribera, atribuïble a les descompensacions pròpies de les persones ancianes en aquesta època de l’any, patologies respiratòries que solen ser més freqüents a l’hivern i que, després de dos anys de pandèmia, estan afectant més la població enguany i al llarg pont festiu de la setmana passada.
  2. Davant aquest increment del nombre d’Urgències, la Direcció d’aquest centre sanitari ha pres totes les mesures al seu abast per a assegurar la correcta assistència als pacients atesos i als quals han de ser ingressats. 
  3. En aquest sentit, cal destacar que, gràcies a les mesures adoptades, s’està solucionant aquest pic assistencial en el Servei d’Urgències, de manera que, durant el dia de hui, passaran a planta tots els pacients que es trobaven en espera de llit aquest matí. 
  4. Entre les mesures adoptades destaca el reforç de tots els torns amb una infermera i una auxiliar més, l’ingrés de pacients per part de la Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD) en tots els casos possibles, i l’agilitació de les altes hospitalàries. 
  5. Reiterem que tots i cadascun dels pacients que es troben en espera de llit en el Servei d’Urgències estan sent convenientment atesos. 
  6. L’anomenada Àrea de Respiratori a la qual fa referència el sindicat en el seu comunicat, s’utilitza com a unitat de tractaments hospitalaris no oncològics, tal com des d’aquest centre hospitalari s’ha explicat en nombroses ocasions, per la qual cosa no pot destinar-se a altres usos. Es tracta d’una zona on els pacients que han de rebre aquests tractaments (una mitjana diària d’entre 40 i 50 persones) compten amb les condicions de confortabilitat necessàries per a la seua administració, tenint en compte que aquests tractaments són casa vegada més freqüents donada l’alta especialització de l’Hospital Universitari de la Ribera. 
  7. Cal recordar que des de 2018, la plantilla de metges, infermers i TCAEs del Servei d’Urgències de l’Hospital de la Ribera s’ha incrementat en un 30% i la de zeladors en un 67%. 
  8. Aquest Servei compta, en l’actualitat, amb una plantilla estructural composta per 169 professionals. D’ells, 41 són facultatius, 56 són infermers, 37 són auxiliars d’Infermeria i 35 zeladors. Aquestes dades suposen complir, àmpliament, amb les ràtios recomanades pel Ministeri de Sanitat per als serveis d’Urgències hospitalaris. 
  9. En definitiva, l’Hospital Universitari de la Ribera ha tingut aquests dos dies un pic de demanda assistencial, com és freqüent en aquesta època de l’any i igual que en la resta d’hospitals, que s’ha solucionat satisfactòriament gràcies a les mesures adoptades. 
  10. Com ja s’ha assenyalat en altres ocasions, l’Hospital de la Ribera té una grandària d’hospital comarcal, però una activitat assistencial d’hospital terciari, similar a la d’hospitals com el General de Castelló o el Dr. Peset de València i el seu Servei d’Urgències atén una mitjana d’unes 362 urgències diàries.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*