CSIF denuncia que l’hospital de la Ribera incompleix la llei de salut laboral en deixar a homes usar vestuaris de dones

Post també disponible en: Castellano

La central sindical ha traslladat “la situació d’incomoditat i intimidació” que suporten algunes professionals sense que la direcció del departament de salut adopte solucions

El sindicat CSIF denuncia que la direcció del departament de salut de la Ribera està permetent que dones professionals del servei d’Urgències “se senten incòmodes i intimidades”. La central sindical li ha traslladat el malestar degut a l’ús per part d’alguns homes de vestuaris femenins del servei d’Urgències. Aquesta inacció de la direcció, a més, contravé la normativa en salut laboral.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que La Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals, és la norma legal que estableix la protecció de la salut dels treballadors enfront dels riscos derivats de les condicions de treball. D’ella emana el Reial decret 486/1997, de 14 d’abril, pel qual es fixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. 
El sindicat apunta que en l’article 10 de l’Annex V estableix que “els vestuaris, locals de lavabos i excusats estaran separats per a homes i dones, o haurà de preveure’s una utilització per separat d’aquests”.
La central sindical remarca que aquesta normativa s’incompleix en el servei d’Urgències de l’hospital de la Ribera, que compta amb una plantilla de 176 treballadors. “Malgrat ser exclusivament per a dones, aqueixos vestuaris també són utilitzats per alguns homes. Aquesta situació provoca que les dones que es canvien allí, o que es vulguen dutxar, se senten incòmodes i intimidades”, denuncia CSIF, que així li ho ha transmés a la direcció del departament de salut.
La central sindical lamenta que “malgrat les queixes, hui dia la direcció del departament no ha adoptat cap mesura per a evitar que això succeïsca”. En aquest sentit, i davant el malestar existent, CSIF va recomanar que “es donaren instruccions clares i que es col·locaren cartells informatius”. De la mateixa manera va demanar que “es canviara els panys. No obstant això, cap d’aquestes recomanacions ha sigut tinguda en compte”. 
El sindicat apunta que “els vestuaris d’Urgències consten de dues dependències que, donat el gran nombre de dones que treballa en aquest servei, es van habilitar per a ús femení. El personal masculí es canvia en el vestuari central, que està situat en el soterrani i que recentment s’ha adequat amb noves taquilles”.
CSIF lamenta que aquesta separació, fixada específicament per la normativa de salut laboral, s’està incomplint. En aquest sentit posa l’accent que “la direcció del departament, per deixadesa o per incapacitat, no resol aquesta qüestió que genera malestar i intimidació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*