CSIF denuncia que Sanitat “incompleix el seu Pla d’Igualtat en pagar menys a una treballadora embarassada de la Ribera”

Post també disponible en: Castellano

El sindicat exigeix a Conselleria que resolga aquesta situació de discriminació per a evitar arribar a judici

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria de Sanitat que complisca el seu propi Pla d’Igualtat i que pague el seu salari íntegre a una treballadora laboral embarassada del departament de salut de la Ribera amb un lloc adaptat. El sindicat recorda que el citat Pla d’Igualtat reconeix “el dret a les dones treballadores embarassades al fet que l’adaptació del lloc laboral no supose un minvament econòmic”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) lamenta que “Conselleria continue discriminant treballadores en adaptació de lloc de treball” i recorda que “l’Administració ja va ser condemnada per un fet d’aquestes característiques i obligada a pagar tots els conceptes retributius que havien suprimit a l’afectada en adaptar el seu lloc de treball”.

El sindicat assenyala que en el cas de la treballadora del departament de salut de la Ribera, que està deixant de percebre complements com a festius o nits, “va registrar petició el 12 d’abril perquè li abonaren totes les retribucions deixades de percebre per la seua situació d’adaptació del lloc de treball des del mes de febrer”. No obstant això, “hui dia aquesta sol·licitud ni ha sigut contestada ni atesa, per la qual cosa la treballadora continua percebent menys retribució que si no estiguera embarassada”. 

CSIF urgeix a Conselleria a “resoldre d’ofici aquestes situacions des de les direccions de recursos humans una vegada siguen coneixedores de la situació d’adaptació de lloc. D’aqueixa forma evitaria que els processos arriben a judicialitzar-se, amb l’estrés innecessari que això suposa per a les treballadores embarassades, a part del minvament econòmic”.

La central sindical avisa que posarà en coneixement de la Unitat d’Igualtat de Conselleria aquesta situació, “a més d’estudiar les possibles accessions legals contra els responsables d’aquesta discriminació al personal laboral”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*