CSIF exigeix la reactivació dels grups de teràpia per a pacients amb addicions en el departament de la Ribera

Logotipo del sindicat CSI-F.
Logotipo del sindicat CSI-F.

Post també disponible en: Castellano

El sindicat lamenta que aquesta intervenció fonamental del tractament no puga desenvolupar-se per no assignar-los espai

El sindicat CSIF exigeix a la direcció del departament de salut de la Ribera que reactive els grups de teràpia de la Unitat de Conductes Addictives (UCA). La central sindical explica que estan paralitzats des de març de 2020, amb el perjudici que genera a les més de 70 persones que passen anualment per ells i a les noves que no poden incorporar-se al no desenvolupar-se aquest mètode terapèutic fonamental.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) apunta que, fins a març de 2020, funcionaven dos grups, que reunien una quinzena de persones per sessió. Un, el denominat Matrix, abastava a homes i dones i estava citat els dimecres de 13 a 15 hores; i l’altre, específicament per a dones, es duia a terme dimarts de 10 a 12 hores.
El sindicat assenyala que, a l’inici de la pandèmia, aquesta activitat va quedar suspesa. Amb la caiguda de les restriccions, al juny del passat any, van donar la instrucció per a reactivar-los. No obstant això, i malgrat la contínua reclamació d’un espai adequat i ventilat per a desenvolupar-los per part de professionals i afectats des d’aqueix mes de juny de 2020, la direcció del departament de salut no l’ha assignat. Tampoc ha respost a la proposta de juny d’aquest any d’obertura d’un nou grup de persones addictes amb diagnòstic de psicosi i trastorn per ús de substàncies.
La central sindical recalca que “ni donen alternatives ni mostren la menor preocupació pels grups de teràpia”. En aquest sentit, adverteix que aquestes reunions “resulten fonamentals per a recuperar-se d’una addicció”. Al no realitzar-se, els actuals pacients “empitjoren” i tampoc poden incorporar-se altres nous als qui li les prescriu l’especialista.
CSIF posa l’accent principalment en la precarietat en aquesta prestació en un departament de salut que solament disposa d’una UCA a pesar que, per població, li correspondria una segona. La situació s’agreuja davant la impossibilitat, per no disposar d’un espai en condicions adequat, de dur a terme les reunions de grups amplis, d’una quinzena de persones, fonamentals per a una evolució positiva dels pacients. El sindicat reclama amb urgència l’assignació d’un espai adequat per a les teràpies de grup.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*