Opinió: A boca de canó, per Jóseh Larrazábal

Post també disponible en: Castellano

La Generalitat Valenciana acaba de rebutjar la pròrroga que el VCL (València club de Lim) sol·licitava fins a l’any 2030 (LLIGUE).
Als membres del VCL ja només els queda la via judicial.

L’autoritats valencianes ja s’han cansat que Meriton els prenga el pèl i han dit “ja n’hi ha prou, vagen a prendre el pèl a un altre lloc.”
O reprenen vds ja les obres del Nou MESTALLA o es va acabar la LLIGUE (Actuació territorial estratègica) i per tant es va acabar el NOU MESTALLA.
El problema, un d’ells, és que sobre el vell Mestalla hi ha una “sentència ferma” que obliga a derrocar una de les graderies que es van construir, amb Paco Roig com a president, per estar feta sobre sòl no urbanitzable o una cosa així.
Els veïns, que no havien pres cap iniciativa fins ara, ja s’han manifestat i aquesta graderia il·legal podria ser derrocada en poc temps.El futur és molt incert i complicat per al VCF.
Miren, Lim no acabarà el camp nou perquè no estarà al València molts anys més. Ja vaig donar els meus arguments sobre això. Entrat en anys, perquè vol un camp nou si no tindrà temps de traure-li abundants beneficis?.I quan Lim no estiga, algú creu que els seus hereus seguiran obstentando la propietat del vcf?
Per a què vol la propietat construir un un camp nou?.
No ho farà.
Quant als fons de CVC, aqueix fons d’inversió que Tebes es trau de la mànega per a salvar al futbol espanyol, sembla que es pagaran a mitjan desembre.Però ull.
Dels 2000- 2100 milions d’euros que es repartiran els clubs de la Lliga, excepte Madrid, Barça i Atlétic club, es pagarà ara el 40%. Un altre 20% a final de temporada, un altre 20% més a la fi de la qual ve, i el 20% restant a la fi de la 2024.
Si traduïm als 100 m. que li toquen al vcf són 40+20+20+20= 100.
Són:
15 m per a deute, altres 15 per a, jugadors, i 70 per a obres i estructures.
Val la pena hipotecar durant 50 anys els drets de TV de la Lliga per aquestes quantitats i a més distribuïdes d’aqueixa forma?
Barça, R.Madrid i Atlétic de Bilbao han dit que NO.
En tot cas amb els 70 milions que el VCL (València club de Lim) dedicaria al nou camp, (no el construirà) Que tipus de camp construiria?
Miren, el Barça es gastarà 900 m en la reforma del Camp Nou (1500 en total en el Espai Barça).
El R. Madrid 750 milions en la reforma del Bernabéu.
El Wanda Metropolità va costar 320 m…
Quant es gastaria Peter Lim en el NOU MESTALLA?
Les maquetes que han presentat són lamentable. Res a veure amb aqueixos, bién nous o bién reformats, estadis que veiem per TV.
Cada vegada amb menys gust, modernitat, confort i capacitat.
Acomiaden-se de celebrar grans esdeveniments en aqueix hipotètic camp nou del VCF.
Per a fer un nyap amb goteres millor que no la facen.
Respecte a aqueix tan esbombat ADN (bast i coper) que tan de moda han volgut posar des del club i alguns, quasi tots, els mitjans de comunicació valencians, no m’atrevisc a dir valencianistes, deixen-me que els aclarisca que l’ADN és la marca de fàbrica, la qual cosa ens identifica, els que ens fa ser d’una manera o d’una altra. Res a veure amb “la manera de jugar” que impose un entrenador o un altre.
El que ens ha d’identificar és el gen guanyador, la cultura d’equip gran, l’orgull de ser valencianistes, l’afany de superació i de creixement, l’ambició…
El VCF ha de lluitar cada any per tots els títols de totes les competicions.
Aqueix és l’ADN del club
Jugar a la defensiva o tindre la possessió de la pilota ja depén de cada entrenador. Res a veure amb aqueix ADN que alguns pretenen etiquetar al VCF per a justificar el fitxatge de jugadors de baix nivell i un entrenador de mitja taula que juga “al fet que no passe res en els partits.”
Algun dia, tard o d’hora, molts ho entendran. Però em tem que potser, per a algunes coses, ja serà massa vesprada.
Som un gran, un equip guanyador, i aqueix deu és el gen que identifique la nostra cultura de club.
La resta són chuflas i interessos creats.

Jóseh Larrazábal.
Valencianista.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*