CSIF exigix a Conselleria reforços en el departament de salut de Requena i presència de tècnics de riscos laborals

Post també disponible en: Castellano

El sindicat avisa de l’escassetat de personal administratiu, de la falta d’un cardiòleg o dels problemes de manteniment

El sindicat CSIF ha exigit per escrit, tant a la Gerència de l’departament com a Conselleria de Sanitat, un increment de la plantilla de professionals en el Departament de Salut de Requena. La central sindical ha enumerat en el seu escrit la manca de tècnics de riscos laborals, l’escassetat de personal administratiu per atendre les trucades d’usuaris o la no cobertura d’una plaça de cardiòleg.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) adverteix, en el document remès, de la manca de tècnics superiors en Riscos Laborals. Aquesta situació obliga que des del Departament de Salut, amb una plantilla d’unes 750 professionals -més el personal de les contratas-, hagen de desplaçar-se a l’hospital Arnau de Vilanova, a València, per a consultes i mesures sobre aquesta matèria.

CSIF assenyala que a aquesta manca de tècnics en riscos laborals per a regular, per exemple, el control d’accés i vigilància en els centres sanitaris, se sumen problemes com l’escassetat de personal administratiu per atendre les cridades telefòniques dels usuaris. També es produeix la manca de cobertura d’una de les dues places d’especialista en Cardiologia, el que provoca que sola hi haga un facultatiu i que la llista d’espera s’allargue.

La central sindical advertix igualment de que durant el mes d’agost van contactar amb pacients de Requena pendents d’ecocardiograma perquè es desplaçaren a València que se’l realitzaren. De la mateixa manera, recalca que durant setmanes d’agost els pacients que necessitaran radiografia havien d’acudir a l’hospital de Requena a l’traslladar a aquest punt a el personal especialista en Radiodiagnòstic dels centres d’Utiel i Aiora.

CSIF assenyala també en el seu escrit que “l’obertura vespertina dels centres de salut ha causat que als matins moltes consultes es vegen desvalgudes de professionals. A més dels no substituïts en vacances, faltava el personal que ha treballat la tarda anterior i el sortint de la guàrdia del dia anterior “. Aquesta situació es produeix per la manca de reforços.

La central sindical apunta que a aquestes deficiències de plantilla s’afegeixen problemes de manteniment en el centre de salut i consultoris de Requena, fallades de refrigeració al centre de salut d’Utiel o les humitats al consultori de Sant Joan.

El sindicat urgix, tant a Conselleria de Sanitat com a la Gerència de el Departament de Requena, al fet que “augmente la plantilla i la presència de tècnics superiors en riscos laborals” ja que “siguen esmenades totes les deficiències detectades”. També sol·licita informació sobre les funcions concretes dels denominats ‘rastreadores’ i la seua relació amb Atenció Primària en el Departament de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*