CSIF urgeix a reforçar els jutjats mixtos de la província de València que porten els casos de violència sobre la dona

Post també disponible en: Castellano

El sindicat explica que tot i atendre també els temes d’instrucció, no compten amb més funcionaris i estan saturats

El sindicat CSIF urgeix a Conselleria de Justícia a reforçar els anomenats jutjats mixtos que realitzen les funcions de jutjat d’instrucció i, alhora, de jutjat de violència sobre la dona. Ocorre en partits judicials com Quart de Poblet, Mislata, Requena, Ontinyent, Llíria, Xàtiva, Alzira, Sueca, Catarroja, Montcada, Massamagrell, Carlet, Picassent i Sagunt, on aquests òrgans dupliquen el seu treball tot i comptar amb la mateixa plantilla que la resta de jutjats, ja que s’encarreguen de la instrucció dels procediments de violència.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala la dificultat d’aquests jutjats mixtos per poder tirar endavant la seva tasca a causa de la manca de mitjans, ja que es mantenen amb els quatre tramitadors, dos gestors i un professional d’auxili. El sindicat considera que la plantilla hauria d’augmentar-se en un gestor i un tramitador addicional.

La central sindical adverteix l’elevada càrrega de treball dels funcionaris d’aquests jutjats mixtos, que es troben de guàrdia de manera permanent i que sumen a la seva tasca diària com jutjat d’instrucció dels casos de violència sobre la dona.

CSIF explica que la situació s’agreuja pel fet de compartir fiscal i advocat de torn d’ofici entre diversos partits judicials, amb la qual cosa en moltes ocasions es complica la localització i intervenció davant denúncies. De la mateixa manera, en algunes comissaries de el Cos Nacional de Policia ha un sol cotxe a la comissaria per traslladar els detinguts de la guàrdia i per violència sobre la dona al jutjat, de manera que es dilata el procés.

CSIF urgeix a Conselleria de Justícia a dotar de més personal a tots aquests jutjats mixtos de la província de València que també porten violència sobre la dona, de manera que puguin disposar dels mitjans necessaris per desenvolupar la seua tasca en les condicions adequades i prestar una millor assistència a les dones víctimes de maltractament, ja que “entenem que aquesta és la primera i única prioritat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*