La Unió de Llauradors denuncia que el Pacte Verd de la Comissió Europea tindrà conseqüències molt negatives per al camp valencià

Post també disponible en: Castellano

“Som el model agrari més sostenible i ètic del món i a pesar d’això ens volen sobrecarregar amb noves exigencias”, indica Carles Peris

La Unió de Llauradors i Ramaders, després d’analitzar l’estudi d’impacte de les estratègies europees de la Granja a la Mesa i Biodiversitat, emmarcades en el Pacte Verd, realitzat pel Departament d’Agricultura dels Estats Units (USDA), alerta de les negatives conseqüències que pot tenir l’aplicació d’aquests plans per als productors i consumidors de la Comunitat Valenciana.

Retreu l’organització a les autoritats europees que haja estat el Departament Agrari de Estats Units el que publique el primer estudi d’impacte de les estratègies europees, que des d’un primer instant haurien d’haver anat acompanyada d’estudis tècnics de la Comissió que avalaren la idoneïtat i viabilitat dels objectius proposats.

La Unió critica que, tot i la manca d’aquests estudis, tota la política agrària ha començat ja a girar al voltant d’això. Així, la Comissió Europea té previst fer recomanacions als Estats membres abans d’acabar l’any perquè adapten els plans estratègics de la PAC a aquests plantejaments que inclouen, entre d’altres, una reducció de plaguicides i antimicrobians de el 50% i de fertilitzants de l’20 %, així com dedicar almenys un 10% de la superfície agrària a elements paisatgístics. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*