Desmantellen un grup criminal dedicat a el tràfic de drogues a València, Llíria, Benissanó, Xiva i Xest i detenen els seus 19 integrants

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil de Llíria en el marc dels serveis orientats a prevenir i perseguir el tràfic de drogues, ha desenvolupat l’operació “cherokees”, procedint a la desarticulació d’un grup que es dedicava a la venda de substàncies estupefaents a la província de València .

Aquest grup estava format pels 19 detinguts, 4 dones i 15 homes d’edats compreses entre els 17 i 60 anys i de nacionalitats colombiana, boliviana i espanyola.

Aquesta operació es va iniciar en passat mes d’agost de 2019 per part de l’Equip de Policia Judicial de Llíria, amb la investigació de diverses persones que estaven distribuint substàncies estupefaents per la localitat de Llíria.

De el resultat de la feina conjunta s’investiguen a altres 17 persones de les localitats de València, Llíria, Benissanó, Xiva i Xest per tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d’armes, podent-se constatar que els mateixos distribuïen diversos tipus de substàncies com cocaïna, marihuana, haixix i vidre entre d’altres, per les esmentades localitats.

Durant la investigació s’ha pogut constatar l’existència de tres grups diferenciats, els quals tenien relació entre ells per la vinculació d’alguna dels seus membres.

El primer grup operava a les localitats de Benissanó, Llíria i Benaguasil, format principalment per cinc dels investigats d’origen espanyol. Aquestes persones estarien durant un període prolongat en el temps, coordinades i amb certa distribució de tasques per al subministrament de cocaïna, marihuana i haixix, així com en l’elaboració de plantacions de marihuana.

El segon dels grups estava integrat per un home d’origen bolivià, la seva dona d’origen espanyol, un home d’origen colombià i un altre espanyol, els quals operaven a la ciutat de València. Aquest grup estaria vinculat amb altres dos dels detinguts d’origen espanyol de les localitats de Xiva i Xest.

El tercer grup estaria format per cinc persones de nacionalitat colombiana i un espanyol. Aquestes persones estarien distribuint cocaïna, marihuana, haixix i vidre a la localitat de València, alhora que s’encarregava de l’elaboració i adulteració de cocaïna amb diferents substàncies de tall, al seu domicili ubicat a la mateixa cuitat.

La investigació va tenir com a resultat el desmantellament d’un laboratori de cocaïna en un pis de la ciutat de València i dues plantacions de marihuana a la localitat de Benissanó, així com la confiscació de gairebé 60.000 euros en bitllets, 9 vehicles, 19 mòbils i divers material informàtic, 4 armes (una d’elles de foc), 4 quilos de cocaïna, i diferent quantitat d’haixix

Les diligències han estat lliurades al jutjat de 1r Instància i Instrucció nº 4 de Lliría.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*