Desmantellen un laboratori d’extracció sofisticada de cocaïna a Llombai

El Delegado del Gobierno durante la rueda de prensa sobre la operación.
El Delegado del Gobierno durante la rueda de prensa sobre la operación.

Post també disponible en: Castellano

El Delegado del Gobierno durante la rueda de prensa sobre la operación.
El Delegado del Gobierno durante la rueda de prensa sobre la operación.

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desmantellat un laboratori d’extracció secundària de cocaïna a la localitat de Llombai. L’operació s’ha saldat amb sis detinguts -dos colombians i quatre espanyols d’entre 34 i 68 anys-, cinc registres domiciliaris i altres dos a naus en diferents localitats de la província de València. S’han confiscat més de cinc quilos de cocaïna ja processada, 4.112 litres de precursors, gairebé 48.000 euros, dos quilos de marihuana, un quilo i mig d’haixix, material de laboratori, centrifugat, assecat i empaquetat i 49 sacs de carbó impregnats en cocaïna amb un pes total de 980 quilos.

Les investigacions es van iniciar fa nou mesos en tenir coneixement els agents d’una organització dedicada al tràfic de drogues que poguessin tenir un laboratori per processar la substància. Els investigadors van realitzar diverses gestions per esbrinar la forma d’entrada de la substància estupefaent, la qual podria arribar barrejada o oculta en un altre producte a través de la importació de contenidors amb mercaderia legal.

En el transcurs de les investigacions es va poder concretar el lloc on es trobava situat el laboratori, així com els magatzems on guardaven els precursors i identificar a tots els membres de l’organització.

“Set registres”

En el dispositiu establert pels dos cossos policials es van realitzar un total de set registres, en dues naus i cinc en domicilis de diferents localitats de la província de València, en els quals van localitzar el laboratori d’extracció de cocaïna amb més de cinc quilos de cocaïna ja processada, 4.112 litres de precursors, gairebé 48.000 euros, dos quilos de marihuana, un quilo i mig d’haixix, material de laboratori, centrifugat, assecat i empaquetat i 49 sacs de carbó impregnats en cocaïna.

“Laboratori”

El laboratori estava situat en un habitatge de camp aïllada de la localitat de Llombai, en el soterrani es trobava tres naus com si d’una cadena de producció es tractés, ja que en una es realitzava l’extracció, en l’altra la producció per finalitzar amb l’empaquetat del producte final de la cocaïna. La droga arribava a aquest laboratori en carbó vegetal adulterat i era sotmès a un complex sistema d’extracció en tres fases, realitzat per dos homes d’origen colombià que no sortien del xalet per a res on es van intervenir cinc quilos de cocaïna ja preparada per a la seva distribució i venda.

Els sacs de carbó i part dels precursors van ser localitzats en una de les naus i la resta del material intervingut en l’altra. Els precursors els anaven traient de les mateixes segons les necessitats del laboratori i així evitar que poguessin intervenir tot el material en cas de ser descoberts.

Tots els detinguts, dos amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*