Detenen a Llíria, Benaguasil i Madrid als autors d’un robatori en una formatgeria de la localitat de Villanueva dels Cavallers (Valladolid)

Post també disponible en: Castellano

El robatori es va cometre el passat 10 de juliol i els autors van sostraure gènere per valor de més de 41.000 euros.

S’han practicat tres detencions, dues a la província de València i una altra a la província de Madrid.

La Guàrdia Civil de Valladolid, en el marc de la “Operació PARMIGIANOPA” ha procedit a la detenció de tres persones com a presumptes autores d’un robatori amb força comés en una formatgeria del terme municipal de Villanueva dels Cavallers (Valladolid).
Els fets van tindre lloc en la matinada del passat 10 de juliol quan un turisme i una furgoneta van accedir per un camí directament a la part posterior de l’empresa, van forçar la porta i una vegada a l’interior van aconseguir sostraure gènere, principalment formatges, tot això amb una valoració que supera els 41.000 euros. Igualment van sostraure etiquetes de formatges, per la qual cosa l’esclariment del delicte va adquirir la importància d’aconseguir la detenció d’un grup criminal que poguera fomentar el contraban en detriment de les qualitats diferenciades del País i en particular un evident perjudici a la marca.
La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Valladolid, juntament amb el Grup ROCA, es van fer càrrec de la investigació. Després del treball d’anàlisi, es va poder determinar que els vehicles implicats eren una furgoneta que havia sigut llogada en una empresa de Madrid i un turisme que va resultar ser propietat d’una de les persones detingudes. La furgoneta havia sigut llogada per una persona amb diversos antecedents per fets d’aquesta.
Els agents encarregats de la investigació es van desplaçar a la província de València, aconseguint la detenció de dues d’ells en la localitat de Llíria (València), localitat de residència d’un d’ells (L.A.N.F), l’altre detingut (A.E.E) veí de la localitat de Benaguasil (València). En el moment de la detenció es va produir la intervenció del turisme utilitzat en el robatori de la formatgeria, comprovant els agents que en el maleter encara portaven productes sostrets en el robatori de Villanueva dels Cavallers. Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat de guàrdia de Llíria, qui va decretar la llibertat de tots dos.
La Guàrdia Civil va continuar les gestions per a la localització del tercer sospitós, podent determinar que es tractava d’un veí de Madrid, per tal motiu els agents es van desplaçar a aquesta localitat i van aconseguir la detenció de (J.E.E).
L’operació continua oberta i els esforços se centren en recuperar principalment les etiquetes de formatges que van ser sostretes en el robatori, davant la importància d’esclarir els llits de distribució del contraban d’aliments, per a la defensa de la qualitat alimentària, sobretot quan són productes de qualitats diferenciades, en aquest cas, estant certificats com a producte d’elaboració artesanal de Castella i Lleó.
Tot això s’enquadra dins del constant esforç de la Guàrdia Civil a potenciar la seguretat mediambiental i agroalimentària per a evitar fets fraudulents que puguen tindre repercussió en la salut pública i/o perjudicar el desenvolupament econòmic dels operadors relacions amb la producció de qualitats diferenciades.
La Guàrdia Civil recomana a la ciutadania, la descàrrega de l’APP ALERTCOPS, per a posar-se en contacte en cas d’emergència amb els Centres Operatius de les Forces i Cossos de Seguretat De l’Estat. L’app permet rebre en el mòbil missatges d’avís, quan el mateix es trobe en una zona afectada per incidències.”
Recordar que davant qualsevol sospita de vehicles o persones que puguen cometre algun il·lícit penal, està a la disposició del ciutadà el telèfon d’emergències de la Guàrdia Civil 062, a través del qual la Guàrdia Civil li atendrà directament, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*