Dos amics d’Utiel i Xiva decideixen unir les seues forces empresarials per ajudar en la crisi del coronavirus

Post també disponible en: Castellano

Dos empresaris valencians, Fernando Ponce de 45 anys i Santiago Mañez de 35 anys, amics des de fa anys i amb les seues empreses establertes a Utiel i en Xiva, han decidit unir les seves forces empresarials per una causa solidària amb l’objectiu de “poder ajudar d’alguna manera des dels seus empreses i així aportar el seu granet de sorra, retornant a la societat una miqueta del que perceben en situacions normals d’ella “, tal com han explicat.

Fernando Ponce és gerent de Ponce Tecnologia Industrial, empresa valenciana dedicada a la metal·lúrgia i especialitzada en el sector alimentari, higiènic i industrial. En la seva mà està l’oferta de contenidors per a ubicar-los en zones pròximes a l’hospital La Fe.

D’altra banda, Santiago Máñez és gerent de Dysama xarxa de botigues dedicades a la ceràmica, banys, cuines i projectes de el sector construcció, i especialitzada en el subministrament de materials a empreses. Ell s’encarregarà d’adequar els contenidors amb les tasques de lampisteria, instal·lant dutxes, lavabos i inodors, per a la neteja dels sanitaris.

“Tots dos són amics des de fa anys i a l’dedicar-se a el mateix sector són col·laboradors també en el món empresarial. Són empreses que han desenvolupat un creixement exponencial en els últims 5 anys, potser per tenir un caràcter personal similar, molt enfocat a la millora contínua, una visió enfocada al 100% a el client i una alta càrrega de compartir el mateix tipus d’inquietuds i valors personals. Ara ens uneix una causa solidària, i tots dos estem molt compromesos, pensem que un petit gra de sorra sumat a molts altres grans, fan muntanya. Només esperem que moltes empreses amb capacitat per ajudar facin el mateix. Petits gestos que a hores d’ara arriben com miracles per a molts afectats “, tal com han explicat tots dos.

La iniciativa sorgeix arran de l’decret de l’estat d’alarma i la rehabilitació d’una part de l’edifici antic de l’hospital La Fe. Tots dos empresaris, cadascun en el seu àmbit d’actuació, coincideixen cop i un altre entre el caos, la incertesa i un ritme frenètic de treball.

 “Vist el ritme frenètic de les actuacions autonòmiques i les empreses, i que dia a dia la situació es posava més crítica, pensem en com col·laborar amb la societat de forma ràpida i a cost zero dins les nostres petites possibilitats. Van ser diverses les idees que ens van sorgir entre les que trobem a poder instal·lar contenidors de vaixell, totalment adaptats al seu interior per l’empresa de Ponce i amb complements d’interns de l’empresa Dysama, és a dir com mòduls amb dutxes interiors o habitacles de descans. Ja ho teníem, era una ajuda directa als herois d’aquesta batalla “.

“Pensem que el personal sanitari necessitaria descansar, necessitaria tenir habitacles on dutxar-se i canviar-se, on poder prendre un cafè de forma tranquil·la en els seus 5 minuts de descans a aquestes llargues jornades sense descans de treball. A partir d’aquest moment veient que les nostres empreses començaven a baixar la seva intensitat de treball donat el tancament de botigues, es bloquejaven els contractes de treball i seguidament un acusat bloqueig d’obres …. Crec que l’ésser persones inquietes fa que aquestes iniciatives siguin de forma ràpida i àgil, i que cada un tirem dels fils necessaris per poder arribar a poder parlar amb les persones competents per poder aconseguir-ho “.

“Pensem doncs en ocupar les nostres empreses i personal (sempre de forma voluntària) a el servei que podríem aportar per ajudar a paralitzar o als que estan fent possible la paralització d’aquesta pandèmia. Com? Doncs sincerament no ho teníem molt clar. El que si volíem era ajudar, el com vindria després “.

Les dues empreses es posen en marxa per contactar amb aquelles persones que han d’autoritzar els treballs i l’acceptació de l’ajut i de forma àgil, La Fe ja compta amb el seu primer contenidor, l’ús ho decidirà els responsables dels treballs de l’hospital de campanya que s’està instal·lant en els voltants de la Fe.

Les dues empreses coincideixen que són “moments en què no s’ha de mirar colors polítics ni banderes, cal donar suport, cada persona amb el seu granet de sorra, perquè aquesta tempesta passi de la forma més ràpida possible perquè tot torni a la normalitat i els efectes socioeconòmics siguin minimitzats a el màxim “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*