Dosaigües es solidaritza amb els malalts d’autisme mitjançant la realització de diverses accions

Post també disponible en: Castellano

Tot i que aquest any no s’ha pogut celebrar el Dia de l’autisme al Col·legi Mare de Déu del Rosari de Dos Aigües, a causa de el confinament i a la situació d’excepcionalitat en què ens trobem per l’estat d’alarma a causa de l’coronavirus Covid-19, la població no ha volgut deixar passar l’ocasió de cridar l’atenció sobre aquesta jornada de conscienciació i solidaritat.

“Aquest any s’ha dut a terme a casa la realització per part dels nens d’un molinet de color blau i també s’han guarnit alguns balcons de color blau”, segons ha explicat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Dues Aigües, María Pardo , que ha destacat “la participació dels pares que sempre donen suport a la causa”.

“Vull demanar a tots que ens concenciemos i tinguem més empatia amb ells i les seves famílies que dia a dia afronten molts obstacles en la societat”, ha afegit la regidora.

Per la seua banda, Atenea Peña, mare d’un nen amb autisme de Dues Águas, ha volgut aportar la seva experiència amb l’autisme: “Parlant una mica d’autisme: Jo Atenea, només sóc una de les tantes mares que té un nen amb autisme, suposo que ningú està preparat perquè cap metge diagnostiqui al nostre fill o filla amb cap tipus de trastorn ni similar; ja que hi ha moltíssims per desgràcia i més desgràcia encara és no donar-los la visibilitat i la importància que en veritat tenen. Avui el meu fill Isaac té 5 anys, a punt de complir 6. Portem soólo 3 anys aprenent i creixent al seu costat i l’autisme “.

“L’autisme per a molts serà simplement una paraula o un problema, però per a mi autisme és amor, t’ensenyarà i traurà el pitjor i millor de tu, però mai deixes d’aprendre i sobretot m’ha ensenyat que mai cal tirar la tovallola per ells, perquè són ells els que t’ensenyen a no llençar mai la tovallola perquè mai la tiren “.

“Se li diu autèntics però ningú diu per què ho són i és perquè tot ells són veritat! Són purs mai et mentiran, mai podràs treure-li una abraçada ni un somriure forçat, però això sí, quan et donin aquesta abraçada i vegis aquest somriure en seus ulls sentiràs el que és l’amor de veritat perquè coneixeràs l’amor sense paraules! “.

#autismoamormamaazuldandlvisibilidadalautismo

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*