El Camí Natural de l’Xúquer pren forma de la mà de la Diputació de València

Post també disponible en: Castellano

La diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno, s’ha reunit amb els tècnics i representants dels municipis de les comarques de la Ribera, Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents – Aiora, per on transcorrerà el Camí Natural de l’Xúquer , per conèixer les seves valoracions inicials de l’traçat i analitzar les possibles millores aportades pels municipis a el projecte original.

El projecte de Camí Natural de l’Xúquer està sufragat amb fons de el Ministeri amb la direcció de la Diputació de València, i afavorirà a 18 municipis valencians per a un total de 190,59 quilòmetres, per tal d’incrementar el desenvolupament sostenible de la zona amb la coordinació de la Diputació. D’aquesta manera es pretén mantenir l’ús d’antigues vies naturals, facilitar l’accés amb bici, cavall ia peu, i vertebrar una xarxa de camins naturals al llarg de riu Xúquer, creant infraestructures aptes que potencien el medi ambient, l’esport, la educació, la cultura i el turisme sostenible. La construcció de l’Camí Natural de l’Xúquer tindrà una execució de dos anys, i anirà a càrrec de l’Ministeri.

Segons ha explicat la diputada Dolors Gimeno, “els municipis han aportat millores a el projecte original que hauran de ser acceptades pel Ministeri, tot i que en principi no afecten la declaració d’Impacte Ambiental”, com són les alternatives per sengles tradicionals, enfront de nous camins .

D’altra banda, la diputada també ha informat que el projecte inclourà una senyalització específica i panells informatius sobre la història, cultura i costums de les zones i pobles per on transcorrerà el Camí Natural.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*