Educació i l’Ajuntament d’Alzira acceleren els tràmits per licitar aquest any el projecte d’execució del nou IES Rei en Jaume

Post també disponible en: Castellano

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, s’han reunit per donar una empenta definitiva a la construcció, mitjançant el pla Edificant, de el nou IES Rei en Jaume.

L’institut més antic de la capital de la Ribera, que va ser inaugurat el 1963, serà enderrocat i en el seu lloc s’aixecarà un centre nou amb una inversió de 10 milions d’euros que aportarà la Conselleria a l’Ajuntament perquè liciti i executi les obres.

A més, en la trobada s’ha acordat encarregar estudis estructurals de l’CEIP Vicente Blasco Ibáñez, l’IES José María Parra i el CEE Comarcal Carmen Picó. L’objectiu és determinar si la tramitació de la delegació de competències via el pla Edificant que s’està realitzant per la reforma integral d’aquests centres de més de 50 anys cal reorientar-també cap al seu ensorrament i construcció de nou en la mateixa parcel·la.

Les necessitats educatives futures de l’IES Rei en Jaume I, que exigeixen passar dels actuals 750 alumnes d’ESO, Batxillerat i FP a un centre amb capacitat per a més de 1.100 alumnes, fan necessari ampliar la parcel·la de l’institut fins als 20.000 metres quadrats. Per aconseguir aquests terrenys extra, Conselleria i Ajuntament estan a punt de tancar un acord amb el Servei Valencià d’Ocupació i Formació Labora per a la cessió de 7.500 metres quadrats de sòl de l’veí Centre d’Ocupació Espai Labora Alzira.

A canvi d’aquests terrenys, l’IES Rei en Jaume construirà al costat de el centre d’ocupació una sala polivalent de 126 m² que Educació cedirà a Labora per atendre les seves necessitats formatives.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, destaca que amb el proper acord amb Labora “s’accelera la tramitació perquè en els pròxims mesos se signi amb l’Ajuntament d’Alzira la delegació d’obres per a la construcció de la nova IES Rei en Jaume via el pla Edificant i que així aquest mateix any el consistori pugui licitar la redacció d’el projecte d’execució “.

Aules dignes per a més de 2.700 alumnes d’Alzira

Víctor García valora l’aposta de l’Ajuntament d’Alzira pel pla Edificant i agraeix “la voluntat de l’alcalde, Diego Gómez, per tirar endavant les reformes que calguin en els centres educatius per garantir aules dignes a més de 2.700 nenes i nens d’Alzira” .

L’ampliació de la parcel·la de l’IES Rei en Jaume d’Alzira permetrà aixecar els nous edificis sense enderrocar el vell institut, amb la qual cosa no serà necessari traslladar a l’alumnat a aules prefabricades. Acabades les noves dependències i instal·lat allà l’alumnat, es enderroquessin les aules construïdes ara fa 57 anys per deixar lloc a l’pati i les pistes esportives de el nou centre.

El renovat IES Rei en Jaume d’Alzira tindrà 24 aules d’ESO, 8 de Batxillerat i 4 de FP, gimnàs, cafeteria i totes les aules específiques (Informàtica, Música), biblioteca, tallers i laboratoris que necessita un centre de Secundària amb capacitat per a 1.120 alumnes.

Mitjançant el pla Edificant, l’Ajuntament d’Alzira ja ha executat les obres per renovar completament la instal·lació elèctrica dels CEIP Ausiàs March i Lluís Vives amb una inversió de més de 234.000 euros aportada per la Conselleria que millora l’eficiència energètica i la seguretat dels gairebé 800 alumnes que sumen les dues escoles.

A l’empenta definitiva de l’IES Rei en Jaume, se suma l’acceleració de la tramitació de la delegació d’obres per la reforma de l’CEIP Vicente Blasco Ibáñez, un dels col·legis més antics d’Alzira, amb més de 70 anys d’història, l’IES José María Parra, que va ser construït fa 60 anys, i el CEE Comarcal Carmen Picó, que ja té més de mig segle.

En els dos primers centres, que superen els 440 i els 600 alumnes respectivament, s’ha acordat en la trobada d’avui entre Conselleria i Ajuntament encarregar una avaluació estructural i patològica dels edificis que s’efectuarà aquest any. L’objectiu és determinar, donada l’antiguitat dels edificis, si en lloc d’una reforma integral és més convenient enderrocar i construir-los de nou.

Pel que fa a l’CEE Comarcal Carmen Picó, que atén a més de 100 alumnes, s’ha acordat que el director general d’Infraestructures Educatives i l’alcalde visitaran aviat el centre per conèixer de primera mà les seves necessitats educatives. Així mateix, també s’encarregarà un estudi estructural i patològic de l’edifici per tal d’establir si és viable la seva reforma integral o cal construir-lo de nou.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*