El CEEI crega un grup de treball per a detectar oportunitats en el teixit empresarial de les comarques d’interior de València

Post també disponible en: Castellano

Camp de Túria, Els Serrans, Racó d’Ademuz, Utiel-Requena i la Vall d’Ayora participen en el programa d’Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials

Avui s’ha posat en marxa el segon grup de treball de el programa d’Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials, format per entitats territorials i empresarials de les comarques de nord-oest de la província de València: Camp de Túria, els Serrans, Racó d’Ademús, Utiel -Requena i la Vall d’Aiora.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és identificar oportunitats de dinamització de el teixit empresarial-territorial a les comarques de l’interior de la província a través d’una metodologia innovadora dissenyada per la consultora d’estratègia Loop New Business Models.

En la presentació del grup de treball han participat Ramon Ferrandis, Director d’l’Àrea Econòmic Financera de CEEI València; Ricard Calvo, director de GRIDET-UV i Fidel García, Cap de Servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

En la seua intervenció, Ramon Ferrandis ha indicat que aquesta iniciativa és una novetat del programa de Enfortiment per Agents de 2020, inclòs en el marc de el conveni que des del CEEI es manté amb IVACE, que continua amb l’esperit de IVACE de cercar una participació directa amb els agents del territori.

Ricard Calvo ha destacat la importància del que és local i dels agents del territori en els processos de desenvolupament i detecció de necessitats, més en un moment com l’actual, marcat per la COVID19, que necessita d’una reconstrucció des de la base, de baix a amunt, sense esperar grans solucions que procedisquen de fora del territori.

Per la seua banda, Fidel García ha destacat el paper de les Agències de Desenvolupament Local (ADL) en aquest tipus de processos de detecció de necessitats i oportunitats dels territoris, per comptar amb personal tècnic que coneix profundament els seus municipis.

L’arrencada d’aquest grup de treball ha comptat amb l’assistència de més de vint agents del territori, com la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; el president de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi, Gabriel Mata; l’alcalde d’Ademús, Àngel Andrés i l’alcaldessa de Vallanca, Ruth Sánchez.

Després de la presentació, s’ha iniciat la primera de les tres sessions de treball que conformen el programa de les comarques de nord-oest.

En elles, hi participen representants de les mancomunitats de l’Alt Túria, Serrans, Camp de Túria, Terra de el Vi i El Tejo; AER Terra de el Vi; Rurable; Gal Túria Calderona; Ajuntament d’Ademuz; l’Associació Municipis Xúquer-Cabriel; Divalterra i l’Institut de Desenvolupament Local de la Universitat de València.

Els agents assistiran a tres sessions de treball en línia, en què a través d’eines específiques analitzaran les característiques del seu territori per identificar oportunitats, sinergies, necessitats i dissenyar solucions adaptades a un moment com l’actual, alterat per la COVID-19.

El primer grup de treball es va posar en marxa el passat 15 de juny, amb entitats de les comarques de l’Alcoià-el Comtat.

El programa Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials és una de les iniciatives de el Programa d’Enfortiment d’Agents d’Emprenedoria, inclòs en el conveni de IVACE.

Iniciativa de CEEI València, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través del Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins la seua política de suport a l’emprenedoria innovador.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*