El Certamen Literari Ateneu L’Aliança de Xest lliurament els seus premis

Post també disponible en: Castellano

La iniciativa continua creixent amb una participació de 547 treballs en la seua vintena edició

Un any més el certamen literari Ateneu de Xest ha celebrat el seu lliurament de premis en una entranyable gal·la, celebrada en el teatre Liceu, en la qual s’ha posat en valor la creació literària.

A l’inici de l’acte, els representants de l’Ajuntament, la Fundació cajacheste i l’associació cultural Ateneu L’Aliança, entitats promotores de la iniciativa, van dedicar unes paraules als i les assistents.

“Aquest certamen busca posar en valor la paraula, aqueixa extraordinària, universal i quotidiana eina de pensament capaç d’emocionar, enamorar, transformar el món i omplir-lo de bellesa i, per això, es premia a xiquets i xiquetes, joves i majors que es decideixen a escriure creacions pròpies”, destacava la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. “Agraïsc la seua implicació als i les participants, als premiats i a les premiades, a les direccions i professorat dels centres i a les famílies. Vull fer esment especial a les mestres que componen el jurat per tot el temps i l’esforç dedicat, i a Rosario García, per la coordinació de tot el procés”.

Per part seua, des de la fundació cajacheste es va destacar el compromís de l’entitat amb l’activitat cultura de Cheste. “És un orgull per a nosaltres donar suport a aquest certamen, ja que en cajacheste tenim el ferm propòsit de promoure iniciatives que, com aquesta, contribuïsquen a millorar la societat i a les persones”, apuntava el vicepresident, Ricardo Sánchez. “Hui us donem les gràcies als i les participants per compartir el que porteu dins; no deixeu d’escriure perquè nosaltres no deixem de llegir”.

El president de l’Associació Cultural Ateneu L’Aliança, Rafael Navarro, va posar l’accent en la importància d’impulsar activitats educatives i va donar pas al lliurament de premis. “Hui celebrem la vintena edició d’aquest certamen, una xifra molt difícil de mantindre per a una iniciativa d’aquesta envergadura; cada any creixem en participació i el suport segueix constant, tant de l’Ajuntament, com de la Fundació cajacheste. La implicació del jurat també és indispensable per a fer possible aquest certamen que amb tanta il·lusió organitzem”.

Després dels discursos va començar el lliurament de premis de les tres modalitats, còmic, poesia i relats breus, que es van anar intercalant amb projeccions relacionades amb cadascuna d’elles. Així, els i les assistents van poder gaudir del curtmetratge guanyador d’un Goya en 2015, titulat Alike, que llança una reflexió sobre que és important en la vida; i amb vídeo-poesies i vídeo-relats inspirats en les obres de grans figures literàries com Juan Ramón Jiménez, Rosalía de Castro, Rubén Darío, Hans Christian Andersen o Walt Whitman.

Per a finalitzar l’acte, la regidora va llegir un extracte del manifest per la lectura de l’any 2021 de l’escriptora Irene Vallejo.

Els treballs guanyadors d’aquesta edició es recopilaran en un llibre il·lustrat del qual es presentarà el mes vinent d’octubre.

El llistat de premiats i premiades es pot consultar en la web municipal, cheste.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*