El Circuit Starlight Terra Boval ofereix l’oportunitat de veure les estreles de juny a setembre

Post també disponible en: Castellano

El Circuit Starlight Terra Boval ofereix dues activitats GRATUÏTES per a donar a conéixer al públic en general i als joves en particular el astroturismo, fomentar la difusió del coneixement aprés sobre la riquesa dels cels de la comarca i convertir-los en “futurs ambaixadors/as de Terra Boval”.

Terra Boval com a destí Starlight compta amb un cel privilegiat per la baixa contaminació lumínica. Això afavoreix l’observació d’estreles, planetes i altres cossos celestes i oferir a les persones que visiten o habiten el territori, una forma d’oci i turisme de naturalesa i respectuós amb l’entorn. El astroturismo ens fa valorar i preservar la qualitat dels cels com un patrimoni protegit.

Per a acostar aquest tipus de turisme ara Terra Boval llança el seu “Circuit Starlight”, en col·laboració amb el departament de joventut de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi. L’objectiu d’aquesta acció és donar a conéixer aqueixa nova activitat turística i natural i fomentar la difusió del coneixement aprés, convertint a les persones que assistisquen en “futurs ambaixadors/as” del patrimoni cultural, astronòmic i de l’entorn dels seus pobles.

El Circuit Starlight Terra Boval es desenvoluparà sobre la base de dues activitats GRATUÏTES principals:
Observació del cel nocturn amb telescopis i monitors de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), activitat que serà guiada per monitors amb la finalitat de donar conéixer els secrets que el cel amaga i de poder contemplar la gran varietat d’astres diferents que conté (estreles, constel·lacions, nebuloses i cúmuls estel·lars)
Taller de Light Painting o “pintura de llum”, una nova forma d’expressió artística consistent a dibuixar la trajectòria d’una font lluminosa en moviment directament en la fotografia, en un ambient amb poca llum. La càmera es dispara a una velocitat exageradament lenta, captant els traços lluminosos, que queden “dibuixats” en la fotografia final, creant efectes variats en aquestes.

El circuit s’iniciarà el mes vinent de juny i arriba fins a finals del mes de setembre. Consultar programa en el següent enllaç:
http://tierrabobal.es/es/noticias/circuito-starlight-tierra-bobal.html.

Terra Boval és una destinació turística que basa la seua oferta diferencial en els recursos de vi i naturalesa, amb una ferma aposta per la qualitat sostenible, la conservació i protecció d’aquests recursos naturals i culturals, una oferta moderna i accessible gràcies a les noves tecnologies i que es gestiona des de la governança participativa. Compta amb quasi un 40% del seu territori protegit, va ser declarat l’any passat com a Destí Starlight per la qualitat del seu cel, pertany a la Xarxa DTI-CV i agrupa els municipis de Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera. Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*