La Diputació crea una taula de treball per a escoltar les aportacions al pla estratègic contra la despoblació

Post també disponible en: Castellano

El responsable de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, coordina la sessió amb representació dels diferents grups polítics, que podran enriquir amb les seues idees les línies d’acció del departament

La Diputació de València ha constituït este dimarts una taula de treball en la qual els diferents grups polítics amb representació en la institució podran debatre i aportar les seues idees al pla estratègic contra la despoblació. Al capdavant de la taula s’ha situat el diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, en una reunió en la que han participat diputades i diputats del PSPV, PP, Compromís, Ciudadanos i La Vall ens Uneix, junt a tècnics de l’àrea i representants de la Universitat de València.

El mateix Rivera ha explicat que la constitució de la taula de treball “forma part del compromís de l’equip de govern amb la participació de totes les forces polítiques per a recaptar el major nombre possible de propostes i aportacions a les línies estratègiques d’actuació de cada departament”. En este sentit, “es planteja incorporar el desenvolupament rural i la lluita contra el repte demogràfic com un element transversal a les polítiques de tots els departaments de la Diputació, una institució proveïdora d’ajudes i serveis als municipis més xicotets”, ha afegit el responsable provincial en la lluita contra la despoblació.

La posada en marxa d’esta comissió, acordada en el ple de la Diputació, permetrà a la representació de les forces polítiques conéixer detalladament aspectes com el marc d’actuació prioritari de la delegació de Desenvolupament Rural, els programes i iniciatives posades en marxa fins hui i les línies estratègiques que orienten les actuacions del departament.

Activitats en marxa

Matèries com la millora de les condicions de les escoles rurals de la província, reforçant serveis com el menjador, el transport escolar, les aules d’educació infantil de 0 a 2 anys o les activitats extraescolars, així com el anàlisi de la mobilitat rural, formen part de les actuacions de la delegació, a les quals cal sumar la gestió del Fons de Cooperació Municipal Antidespoblació, al qual la Diputació va aportar en 2021 un total d’1.653.000 euros.

Junt amb estes activitats cal destacar el foment de l’emprenedoria, la digitalització i la modernització empresarial en l’entorn rural, prestant especial atenció a la identificació, formació i acompanyament de projectes empresarials mitjançant programes com Emprendeaventura Rural, que acaba d’iniciar la segona edició de 2022, o Mentoring Rural.

Per a aconseguir els objectius fixats, la Diputació col·labora amb els agents implicats en el desenvolupament del territori, com és el cas de la xarxa d’Agències de Desenvolupament Local (ADL), els Grups d’Acció Local (GAL), la Universitat de València o el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*