El ‘Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ celebra la seua quarta edició aquest cap de setmana

Post també disponible en: Castellano

El ‘IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), se celebrarà aquest cap de setmana, per quart any consecutiu, al Palau de les Arts de València.

El concurs, dirigit a les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en la FSMCV, compta amb dues categories. D’una banda, la categoria ‘Salvador Giner’, tindrà lloc aquest dissabte 1 de febrer a partir de les 16:30 hores. Hi intervindrà la ‘Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil’ dirigida per Vicent Balaguer i, després, serà el torn de la ‘Orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó’, dirigida per Sergi Costos Ferré i de la ‘Orquestra de la Societat muscial d’Alzira ‘, sota la batuta de Josep Ribes Villaba.

D’altra banda, el diumenge 2 de febrer se celebrarà la categoria ‘Martin i Soler’, a les 12:00 hores. En aquesta secció es podrà gaudir de l’actuació de la ‘Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria’, dirigida per Pascual Cabanes Fabra. Tots els concerts disposen d’entrada lliure fins a completar aforament.

L’orquestra guanyadora en cada categoria rebrà un premi amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros a el millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

A més, amb l’objectiu de seguir fomentant el teixit orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores de l’concurs i les dues que hagin tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el ‘Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, la segona edició, amb els guanyadors de el concurs de l’any anterior, tindrà lloc en el segon semestre del 2020.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “aquesta iniciativa, emmarcada en ‘Bankia Escolta València, forma part de el suport global que des de l’entitat donem a la música ia les societats musicals a la Comunitat Valenciana “. “Creiem fermament en que la música és una de les formes de desenvolupament personal i cultural més arrelada en les tres províncies i per això, un any més, estem implicats a el màxim”, ha remarcat.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha manifestat que “és una satisfacció comprovar que aquest projecte arriba ja la seva quarta edició, la qual cosa posa de manifest el potencial orquestral de les nostres societats musicals. Això ens impulsa a seguir treballant pel foment de el teixit orquestral a la Comunitat Valenciana, que segueix creixent tant en nombre com en qualitat i, sobretot, mostrar-ho a l’púbic i compartir-lo amb la societat “.

Per la seva banda, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha destacat que “el concurs garanteix activitat durant tot un any a les orquestres participants, ja que el completem amb un cicle de concerts i un Festival. D’aquesta manera, les orquestres es van consolidant dins de les seves respectives societats musicals i els músics troben una motivació més per continuar els seus estudis “.” L’objectiu és aconseguir amb els instrumentistes de corda valencians el mateix que ja s’ha aconseguit amb els de vent, que tinguin presència a les millors orquestres de el món “, ha afegit.

Aquesta iniciativa forma part d’el projecte ‘Bankia Escolta València’ dirigit a promocionar i donar suport a la música a la Comunitat Valenciana i a el moviment associatiu musical. Amb aquest concurs es pretén promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental de el patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seves orquestres.

Per això, i en paral·lel a aquest Concurs, aquest projecte es complementa amb altres iniciatives com el ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ i el ‘Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, celebrats anualment.

Per a aquesta quarta edició el jurat estarà format per Enrique García Asensio (president) i Saül Gómez i Isabel Villanueva (vocals), amb Pere Manuel Aragó de secretari i María José Albors de subsecretària. L’esdeveniment serà presentat per Laura Grande.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*