La sinistralitat en les carreteres de la Diputació se situa en les xifres més baixes de l’última dècada

Post també disponible en: Castellano

Rafael García.

Les xifres de sinistralitat en la xarxa de carreteres de la Diputació de València han descendit fins al seu nivell més baix dels últims deu anys. L’anàlisi de l’accidentalitat de 2018, últim any de què hi ha dades definitives, ha confirmat la reducció del 17,14% en el balanç d’accidents amb víctimes, passant dels 385 que va haver-hi en 2009 als 319 del passat exercici, el més baix de la dècada. Quant al nombre de víctimes mortals, en 2018 un total de 7 persones van perdre la vida en estes vies, un 22,22% menys que deu anys arrere. Es tracta també del nombre més baix de defuncions del decenni, únicament igualat en els anys 2014 i 2017.

El vicepresident i diputat de Carreteres, Rafael García, ha valorat estos dades posant l’accent que “la gran aposta de l’àrea de Carreteres de Diputació és la millora de la seguretat i acostar-nos cada vegada més a l’objectiu de zero víctimes en les nostres vies”.

Si ens cenyim a la comparativa amb les dades de l’exercici precedent, la sinistralitat ha experimentat, així mateix, un nou descens en l’últim any, en el qual van tindre lloc un total de 319 accidents amb víctimes, enfront dels 341 registrats en 2017, la qual cosa es tradueix en una reducció del 6,45%. Quant al número de morts, es manté la xifra del curs anterior, amb un total de 7 víctimes mortals.

Dels 7 accidents amb morts en les carreteres de la Diputació, 3 van ser col·lisions, 2 eixides de la via, 1 atropellament a un animal i destaca la defunció d’un vianant atropellat. Entre ells, va haver-hi dos motoristes morts. Destaca que cap ciclista va perdre la vida en 2018 en estes carreteres. El mes amb major accidentalitat va ser juliol, amb un total de 47 accidents amb víctimes.

L’anàlisi de l’accidentalitat de 2018, elaborat per la corporació provincial, destaca el contrast en l’evolució de la sinistralitat de les carreteres de la xarxa provincial, l’única que registra descensos, enfront de la tendència que ha tingut lloc en les carreteres de la Comunitat Valenciana i en les de la província.

La Diputació gestiona una xarxa de carreteres de quasi 1.800 Km. d’extensió, és a dir, el 52% del total de vies existents a la província. Durant 2018 la circulació de trànsit va seguir amb el creixement dels últims anys, amb una mitjana de 2.261 vehicles diaris.

Punts negres i actuacions

En la Xarxa de Carreteres de la Diputació de València s’han detectat 3 punts negres l’any 2018, localitzats en les carreteres entre Alboraia i la seua platja (CV-311), Manises i Pedralba (CV-370) i un tram de corbes en la CV-580, entre Anna i Dos Aguas.

D’altra banda, les actuacions dutes a terme en els últims anys per part de la Diputació en altres trams que presentaven problemes, ha permés reduir la sinistralitat en la carreteres com la de Sagunt a Canet d’en Berenguer (de 5 a 1 accidents en els últims dotze mesos), o diferents punts de la carretera entre Manises i Pedralba (de 10 a 4).

L’àrea de Carreteres ha invertit 21,2 milions d’euros en el seu programa anual de seguretat viària amb l’objectiu prioritari d’aconseguir carreteres més segures que ajuden al conductor. Per a aconseguir esta fi, s’han dut a terme obres de manteniment, tractaments dels trams més conflictius, senyalització de vies ciclistes i instal·lació de barreres de seguretat.

Referent a això, el diputat Rafael García ha assegurat que “millorar la seguretat en les nostres carreteres és la màxima prioritat de la gestió de l’Àrea d’Infraestructures. El nostre objectiu aquesta legislatura no són els grans projectes; el nostre gran projecte és millorar la seguretat viària de totes les carreteres on hem detectat algun problema”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*