El Consell abona més de 52 milions d’euros en ajudes a la indústria agroalimentària en 2020

Post també disponible en: Castellano

Tot i les dificultats sanitàries i econòmiques, “la Conselleria d’Agricultura compleix amb els pagaments en termini i a el ritme de les autonomies més àgils d’Espanya” segons fonts de l’organisme.

Respecte a les inversions en cellers i instal·lacions enològiques amb càrrec a el Programa de Suport a l’Sector Vitivinícola Espanyol (PASVE), la Conselleria abona 3.590.000 d’euros procedents de FEAGA.

Referent a això, el 2020 s’han tramitat 40 expedients de sol·licitud de pagament procedents de les convocatòries 2018 i 2019. Els imports pagats abans de el 15 d’octubre de 2020 han estat de 1.917.093,56 euros, i per limitació de sostre pressupostari impostos per les mesures de mercat extraordinàries (collita en verd, destil·lació de crisi, emmagatzematge privat) s’han causa diferir als últims mesos de 2020 (després de el 15 d’octubre de 2020), 1.667.821 euros addicionals.

A les organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH), la Conselleria els ha abonat 37.445.747,58 euros de Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA). Aquesta quantia s’ha distribuït entre 93 OPFH (21 d’Alacant, 19 de Castelló, i 53 de València) que, en conjunt, agrupen més de 35.000 socis productors de el sector de fruites i hortalisses de la Comunitat Valenciana.

Amb aquests fons comunitaris cofinancen els seus respectius programes operatius, amb els quals aborden anualment inversions en diferents àmbits: des de la planificació de la producció i l’oferta, amb inversions en les explotacions dels propis socis, passant per potents inversions en instal·lacions de transformació i condicionament, així com en estratègies de manteniment i millora de la qualitat i comercialització del producte.

També poden fer front a inversions en R + D + I, i fins i tot en mesures de prevenció i gestió de crisi, que s’activen davant desequilibris de l’oferta i la demanda.

La PAC exigeix ​​però un cert equilibri financer dels programes operatius en totes aquestes mesures, i fins i tot obliga a mantenir una determinada despesa en actuacions mediambientals que, si bé en l’actual PAC 2014-2020 no és massa exigent, amb les negociacions de la pròxima PAC ho serà en major mesura.

En els primers quinze dies d’octubre de 2020 es van tramitar pagaments per import de 17,6 milions d’euros. La Conselleria d’Agricultura “ha realitzat un esforç important durant aquests mesos perquè el finançament arribés a les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses de la manera més ràpida i eficient, i l’elevat grau d’execució de l’pressupost (98,7%) demostra un extraordinari exercici de programació de les organitzacions, i un important esforç de les unitats tècniques de la Direcció general de Política Agrària Comuna per recolzar-les “expliquen des Agricultura.

Sobre les ajudes a inversions en indústries agroalimentàries amb càrrec a el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 (d’Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural-Feader), a finals de 2020 es preveu llançar una nova convocatòria d’ajudes amb càrrec a aquesta mesura, però mentrestant es realitzen els pagaments compromesos per convocatòries prèvies.

Així, en el que va d’any s’han tramitat 6.846.046,23 euros, i estan pendents de justificar les inversions que han de fer els beneficiaris i beneficiàries perquè se’ls abonin fins a 11,5 milions d’euros (anualitat concedida el 2020), i que es pagaran fins al 31 de desembre. Aquests ajuts reben cofinançament de l’Feader, de el Ministeri d’Agricultura, i de la Generalitat, segons les previsions del PDR-CV 2014-2020. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*