El Consell adjudica el servei d’autobús entre Montserrat i València que atendrà 108.000 persones a l’any

Post també disponible en: Castellano

Salomé Pradas destaca la inversió de més de 6,6 milions d’euros que triplicarà l’oferta de servei actual d’este corredor.

L’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), dependent de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, ha adjudicat el servei públic de transport de viatgers per carretera de la línia CV-109 entre Montserrat i València.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha destacat que este servei de transport atendrà una mitjana de 108.000 viatgers anuals dels municipis d’Alfarp, Catadau, Dos Aguas, Llombai, Millares, Montroi, Montserrat i Real.

Segons ha explicat la consellera, el nou contracte “representarà un gran salt qualitatiu en el servei perquè triplica l’oferta de servei actual”. El servei s’estructura en 4 línies, amb 24 expedicions en dies laborables, 10 expedicions en dissabtes i 10 en diumenges i festius. En total es faran 7.108 expedicions anuals, que representen un total de 325.000 quilòmetres recorreguts. 

Per a Pradas “un dels grans compromisos del Consell és garantir un servei de transport públic de qualitat, que complisca amb els estàndards de respecte al medi ambient i facilite la mobilitat, perquè un bon sistema de transport és la millor garantia de la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans, amb independència del seu lloc de residència”.

En este sentit, la consellera ha avançat que en el nou contracte, que té una duració de 10 anys amb un pressupost de més de 6,6 milions d’euros “s’ha apostat per l’electrificació de la flota, amb la incorporació de vehicles elèctrics”. A més, “totes les línies tenen com a origen o destinació la ciutat de València i connecten també amb Torrent, la qual cosa assegura la intermodalitat, en poder transbordar amb els serveis de Metrovalencia en l’estació de Torrent Avinguda”.

Els vehicles són accessibles a persones de mobilitat reduïda i, a més, disposen de sistemes de geolocalització per a permetre informació en temps real de l’horari de pas en parada en les noves marquesines i pals dinàmics que està instal·lant l’Autoritat de Transport Metropolità.

Este és el tercer contracte adjudicat dels sis licitats per l’Autoritat de Transport Metropolità de València, en aplicació de la Llei de mobilitat de la Comunitat Valenciana, i que suposaran una renovació integral dels serveis metropolitans d’autobús.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*