El Consell aprova per a enguany una inversió de 200.000 euros per a millorar la costa de San Miguel de Lliria

Post també disponible en: Castellano

S’estableix en un conveni entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració per a 2020 entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Lliria per al desenvolupament del projecte d’urbanització parcial de la costa de San Miguel i la instrumentació de la subvenció corresponent a enguany. 

Per a l’execució d’aquesta projecte, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica aportarà una subvenció de 200.000 euros amb càrrec als pressupostos de 2020. El projecte ha d’entendre’s com la porta al convent de San Miguel i hauria de completar-se en fases posteriors. El pressupost total de l’actuació ascendirà a 835.385 euros. 

La superfície objecte del projecte ocupa uns 3.410 m² i s’executarà sobre tres zones: la costa de San Miguel, la superfície d’uns habitatges demolits i el de la plaça que es forma en l’arrancada de la costa, entre els carrers Quevedo, de Ruïnes de l’Aldea, de l’Aldea i de Recared. 

L’actuació comprén les obres de pavimentació i remodelació de les zones, tant per als vianants com rodades, es respectarà l’estructuració d’aquestes, però s’ampliaran, on siga possible, les voreres i les zones enjardinades existents, i es dotarà també la zona de mobiliari urbà (bancs, jardineres, fonts, papereres…). D’aquesta manera es contribuirà a diferenciar els espais urbans, es continuarà mantenint un accés rodat, però es vol donar a la pujada un caràcter principalment per als vianants. 

El projecte es troba confrontant en la seua zona aquest amb el jaciment arqueològic “Poblat Ibèric Cerro de San Miguel”, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) del Patrimoni Històric Espanyol amb la categoria de zona arqueològica, quedant a l’interior de l’entorn BIC la superfície resultant de la demolició d’uns habitatges.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*