El Consell autoritza els contractes de les concessions d’autobús de l’àrea metropolitana de València i de la Foia de Bunyol

Tots els autobusos i conductors han superat els seus respectius controls.

Post també disponible en: Castellano

S’emmarquen en el nou model que la Generalitat ha dissenyat per a una major eficiència i sostenibilitat del sistema

Els nous serveis donen una major cobertura territorial, adequada a l’oferta a les necessitats de la demanda i fomenten la intermodalitat

El Consell ha autoritzat els contractes de les concessions del servei de transport públic regular de viatgers i viatgeres mitjançant autobusos CV-102 València Metropolitana Nord; CV-106 València Metropolitana Oest, CV-107 la Foia de Bunyol-València i CV-108 València Metropolitana Sud.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destinarà a un pressupost de 228 milions d’euros per a donar servei de transport públic a una població de prop de 800.000 persones. Aquestes concessions s’emmarquen en el nou model que la Conselleria ha dissenyat per a una major eficiència i sostenibilitat del sistema amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic.

Així mateix, els nous serveis es caracteritzen, especialment, per una major cobertura territorial i adequar l’oferta a les necessitats de la demanda, així com per fomentar la intermodalitat i coordinar les diferents maneres de transport públic.

El contracte de la concessió CV-102 València Metropolitana Nord comprén el Corredor que connecta la ciutat de València amb tots els municipis i zones de platja que es troben al nord de la capital fins a La Vall d’Uixó i ascendeix a 36.870.732,47 € euros.

La concessió CV-106 València Metropolitana Oest es xifra en 107.314.357,92 euros i uneix els municipis d’Alaquàs, Aldaia, Xiva, Manises, Mislata, Quart de Poblet, Torrent i Xirivella entre si i amb València, a més de connectar transversalment els municipis de Quart de Poblet, Manises i Paterna amb el campus universitari de Burjassot.

Quant a la CV-107 la Foia de Bunyol-València, amb un pressupost de 20.747.585,32 euros, connecta tots els municipis de La Foia de Bunyol, a excepció de Setaigües i Dosaigües, i el municipi de Turís, pertanyent a la comarca de la Ribera Alta, amb els centres sanitaris de referència a Manises i Aldaia i amb la ciutat de València.

Finalment, el pressupost de la CV-108 València Metropolitana Sud s’ha estimat en 63.871.491,09 euros. Aquesta concessió enllaça els municipis d’Albal, Alcàsser, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Massanassa, Paiporta, Picanya, Picassent, Sedaví, Silla entre si i amb Torrent i València, i per la franja litoral arriba a endinsar-se a la Ribera Baixa, connectant també la zona de platges de Sueca amb la capital.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*