El Consell destina 250.000 euros per a millorar la costa de San Miguel de Llíria

Imagen panorámica de la población de Llíria.
Imagen panorámica de la población de Llíria.

Post també disponible en: Castellano

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Llíria per al desenvolupament del projecte d’urbanització parcial de la costa de San Miguel i la instrumentació de la subvenció corresponent a enguany.

Per a l’execució d’aquest projecte, la Generalitat aportarà una subvenció de 250.000 euros amb càrrec als pressupostos de 2021. El projecte ha d’entendre’s com la porta al Convent de San Miguel i hauria de completar-se en fases posteriors.

Aquest conveni s’estableix davant la necessitat d’adequar l’únic accés urbanitzat al convent que es realitza a través de la costa San Miguel, amb problemes d’escolament de l’aigua, accessibilitat, instal·lacions urbanes obsoletes o inexistents i el caràcter atrotinat i espontani del conjunt.

La intervenció s’executa sobre tres zones: la costa de San Miguel, la superfície d’uns habitatges i en la plaça que es forma en l’arrancada de la costa, entre els carrers Quevedo, Mesquines de l’Llogaret, L’Llogaret i Recared.

El projecte es troba confrontant en la seua zona Aquest amb el jaciment arqueològic ‘Poblat Ibèric Cerro de San Miguel’, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) del Patrimoni Històric Espanyol amb la categoria de zona arqueològica, quedant a l’interior de l’entorn BIC la superfície resultant de la demolició d’uns habitatges.

L’actuació comprén les obres de pavimentació i remodelació de les zones tant per als vianants com rodades. Encara que està previst respectar l’estructuració d’aquestes últimes, s’ampliaran, on siga possible, les voreres i les zones enjardinades existents. També es dotarà també la zona de mobiliari urbà (bancs, jardineres, fonts, papereres).

D’aquesta manera es contribuirà a diferenciar els espais urbans, es continuarà mantenint un accés rodat, però es vol donar a la pujada un caràcter principalment per als vianants.

El conveni té un termini de vigència des de la seua signatura fins al 31 de desembre de 2021.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*