El Consell impulsa l’adequació museística del jaciment visigot de València la Vella de Riba-roja de Túria

El yacimiento de Riba-roja se excava con la coordinación de Albert Ribera y la financiación del área de Cultura de la Diputació y el Museo de Prehistoria.

Post també disponible en: Castellano

El Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per a l’adequació museística del jaciment visigot de València la Vella i el seu entorn durant 2021.

A través d’aquest acord, Turisme destinarà 110.000 euros perquè l’ajuntament de Riba-roja de Túria impulse el condicionament i adequació turística del jaciment visigot de València la Vella.

Entre les actuacions previstes, destaca el condicionament dels accessos entre el centre de recepció i la zona museogràfica de la muralla meridional amb una rampa de connexió i passarel·la.

Mitjançant el conveni també es condicionarà l’itinerari de visita contigu en la muralla, a més de la senyalització en el jaciment i el seu entorn i instal·lació de càmeres de seguretat, i es reformarà l’espai dedicat a la difusió de la gastronomia històrica.

Cal ressaltar que el jaciment visigot de València la Vella està situat a 3 km de Riba-roja de Túria i a uns 16 km de València ciutat, sent aquest un referent a Espanya de l’arqueologia visigótica i al mateix temps un recurs cultural d’enorme potencial turístic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*