L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona contracta l’enderrocament de la Finca de La Cens per via d’emergència

Post també disponible en: Castellano

El contracte en l’empresa de demolició ja ha sigut signat i en breu es procedirà a acordonar la zona

Els immobles confrontants seran desallotjats de manera cautelar i les persones afectades seran compensades

El govern municipal de La Pobla de Vallbona ha contractat per via d’emergència la demolició de la Finca de La Cens, la qual pot produir-se després de la recent sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ).

Després de l’acord aconseguit per l’òrgan de govern dies arrere, que inclou la declaració de ruïna imminent de les mitgeres nord i sud de l’edifici situat en l’Avinguda Colón, 78 del municipi, a causa de la situació de risc imminent de despreniment i ensulsiada, en greu perill tant per a persones com per a béns, l’equip de govern ha aconseguit una nova fita en la contractació de l’empresa que, en poques setmanes, procedirà a demolir l’immoble.

La finca es troba ja deshabitada, però a causa del risc, s’ha acordat com a mesura cautelar el desallotjament dels immobles confrontants, la qual cosa comportarà les mesures compensatòries necessàries per a les persones afectades, que inclourà la reubicació d’aquells que el necessiten.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, al costat del regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar i altres membres de l’equip de govern i de l’empresa encarregada de tirar a baix l’edifici, han visitat este mateix matí els voltants de la Finca de La Cens per a avaluar l’estat de la zona. Este espai, el contigu a la infraestructura, serà acordonat en els pròxims dies com a moviment previ a l’inici dels treballs, per la qual cosa molt prompte el veïnat podrà començar a veure els canvis en l’àrea.

“Després de la sentència favorable que va arribar dies arrere hem volgut treballar en la major celeritat possible per a arribar als acords necessaris i que s’inicien els processos per a demolir l’edifici al més prompte possible”, ha afirmat Juan Aguilar, regidor d’Urbanisme. “Ja s’han emés les comunicacions per al desallotjament dels veïns de les finques dels voltants que es veuran afectades. L’objectiu és que comencen com més prompte millor les labors i que prompte passem pàgina en el que al risc d’ensulsiada es refereix”.

Abel Martí, per part seua, ha recalcat “la importància de treballar tant ràpid com bé, perquè els pròxims passos arriben prompte i deixem de viure en un risc constant que ocórrega alguna desgràcia”. Martí ha asseverat que “estem molt contents en la sentència del TSJ i volem resoldre com més prompte millor un problema que s’ha demorat massa temps”.

Mentre s’inicia la demolició, l’equip de govern ja es troba en fase de cerca d’un projecte adequat perquè l’Avinguda de Colón, 78 passe de ser un ‘punt negre urbanístic’ a un lloc atractiu que dote a la Pobla de Vallbona de millors serveis per a la ciutadania.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*