Estudiants de centres educatius d’Utiel i ciutadania diuen NO a la Violència de Gènere 

Post també disponible en: Castellano

A les 12.00 hores en la plaça de l’Ajuntament d’Utiel, s’ha donat lectura al manifest 25-N del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona i s’ha guardat un minut de silenci per totes les víctimes. 

S’ha instal·lat un Punt Violeta per a facilitar informació sobre recursos específics en matèria d’igualtat i prevenció de violència de gènere i els assistents han pogut participar en el Taller de Xapes i Fotoreclam 25-N 

Aquest matí la Plaça de l’Ajuntament d’Utiel s’ha tenyit de color violeta. Alumnat de centres educatius d’Utiel i ciutadania en general han participat en l’acte de concentració amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona mostrant llaços i cartells com a mostra de repulsa cap a la Violència de Gènere.

A les 12.00 hores, la regidora d’Igualtat , Paloma Villar, i l’alcalde d’Utiel, Ricardo Gabaldón, han donat lectura al manifest reivindicatiu del 25-N, remarcant la importància de continuar insistint en accions de prevenció i sensibilització amb els joves com a principal objectiu. 

“Crec en l’educació com un pilar fonamental per a aconseguir que desapareguen les desigualtats entre homes i dones igual que la violència de gènere. Per això, hem de centrar el nostre objectiu en els joves que són el nostre futur, perquè interioritzen uns valors positius que els permeta relacionar-se amb les seues parelles a través de l’empatia, la generositat i l’amor sa” apuntava Ricardo Gabaldón.

Després de l’acte de lectura del manifest institucional, s’ha guardat un minut de silenci per totes les víctimes i familiars que han patit aquest tipus de violència.

Durant tot el matí, ha estat actiu un espai “Punt Violeta” per a facilitar informació a tota la ciutadania sobre recursos específics en matèria d’igualtat i prevenció de violència de gènere.

A més, els assistents han participat en el taller de xapes i fotoreclam amb missatges reivindicatius del 25-N per a mostrar el seu absolut rebuig contra aquesta mena de violència que ha posat fi a la vida de 52 dones en el que va d’any.

Una jornada en la qual han participat de forma molt activa estudiants dels diferents centres educatius del municipi donant continuïtat als tallers i sessions formatives sobre igualtat que es desenvolupen durant tot el curs. 

A més de les yincanas celebrades durant aquesta setmana, l’alumnat rep durant tot l’any formació específica impartida per les tècniques de la unitat d’igualtat en la qual s’aborden temes transversals fonamentals com la igualtat i la prevenció de la violència de gènere: rols de gènere, estereotips, socialització diferenciada, reificació, hipersexualización, mites de l’amor romàntic, prevenció de relacions toxicas, consentiment, responsabilitat socioafectiva , difusió de continguts en xarxes socials així com informació sobre tipus de violència i xarxes de suport són només alguns de les matèries específiques dirigides a la sensibilització entre els més joves.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*