El Consell manifesta el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere

La vicepresidenta y portavoz del Consell, Mónica Oltra.
La vicepresidenta y portavoz del Consell, Mónica Oltra.

Post també disponible en: Castellano

El Consell ha aprovat una declaració institucional amb motiu de la celebració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, en la qual manifesta el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere.

La vicepresidenta i portaveu de Consell, Mónica Oltra, ha indicat que, a través d’aquesta declaració institucional, el Govern valencià mostra “la seva solidaritat i la de el poble valencià amb les dones víctimes de violència de gènere i les seves famílies”.

Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal de Consell, ha indicat que el Govern valencià manifesta “l’absolut rebuig als agressors i homes que exerceixen qualsevol tipus de violència contra les dones i els seus fills i filles” i interpel·la ” a tota la societat per acabar amb aquest conflicte social i polític basat en les relacions de dominació patriarcals en què se sustenta la violència masclista “.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha recordat que la campanya institucional de la Generalitat amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que porta com a lema “AixíSí”, utilitza els joves com a referent “reforçant el seu comportament positiu cap comportaments igualitaris “.

Accions a favor de la igualtat

La declaració institucional estableix el compromís de Consell a lluitar per la igualtat d’oportunitats i contra la feminització de l’empobriment i a la prevenció, coeducació i promoció de la igualtat en nous imaginaris col·lectius, basats en relacions saludables, crítiques, igualitàries i agradables.

També es compromet a garantir l’atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i als seus fills i filles des de la xarxa pública de la Generalitat i la millor coordinació amb la resta d’administracions públiques i agents que hi intervenen.

Així mateix, la Generalitat impulsarà l’Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, dins el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, amb l’objectiu d’acabar amb la violència sexual contra les dones i construir un nou marc relacional a partir de la coeducació i el dret a la sexualitat, apostant per l’educació afectivosexual des d’edats primerenques.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*